x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la casa braconierului din Moroieni ucis de urs. Poliţiştii caută trofee de animale şi arme de vânătoare

Percheziţii la casa braconierului din Moroieni ucis de urs. Poliţiştii caută trofee de animale şi arme de vânătoare

23 Sep 2012   •   06:01
Percheziţii la casa braconierului din Moroieni ucis de urs. Poliţiştii caută trofee de animale şi arme de vânătoare

"Pana in acest moment, in casa perchezitionata s-au gasit mai multe trofee de cerb si de caprioara. Se urmareste probarea activitatii infractionale persoanei in cauza. Aceasta zona este in continuare in stare de carantina", a informat comisarul IPJ Dambovita Lucian Chirica.

Doi barbati care sunt suspectati ca l-au ajutat pe barbatul din Moroieni sa braconeze sunt cercetati in stare de libertate.

Prefectul de Dambovita, Dragos Emilian Rusu, a anuntat, ieri, ca au fost reluate cautarile, in zona comunelor dambovitene Moroieni si Pietrosita, pentru prinderea ursului care a atacat si omorat in acesta saptamana un barbat de 63 de ani din Moroieni. Vineri, cautarile au fost intrerupte din cauza ploii care a facut dificil accesul in padure in zona Moroieni.

In continuare, echipaje mixte de jandarmi si politisti patruleaza in Moroieni, Pietrosita si Buciumeni pentru a-i informa pe cetateni in legatura cu masurile pe care trebuie sa le ia pentru a se feri de atacurile ursilor, in principal sa ii sfatuiasca sa evite deplasarile in zonele impadurite.

Politistii recomanda celor care vad vreun animal salbatic in localitate, sa sune imediat la numarul unic de urgenta 112.

Inspectoratul Judetean de Politie Dambovita a distribuit in ultimele zile, in scop preventiv, cateva sute de pliante in localitatile unde au atacat ursii.

Miercuri, un om a fost ucis de un urs in satul Muscelu, comuna Moroeni, in judetul Dambovita. Animalul care a atacat a fost prins in lat si asa se explica agresivitatea. Atacul a intervenit la patru zile si la 10 kilometri distanta de locul unde un alt barbat a murit ucis de urs.

×