x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Craiova, la locuinţele unor traficanţi de arme

Percheziţii la Craiova, la locuinţele unor traficanţi de arme

07 Apr 2011   •   08:25
Percheziţii la Craiova, la locuinţele unor traficanţi de arme

Peste 50 de percheziţii au avut loc, în această dimineaţă, la Craiova. DIICOT caută mai multe persoane suspecte de contrabandă cu arme. 30 de oameni au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au descins la 53 de domicilii din Craiova (47), Bacău (patru) şi Piteşti (două) în cadrul unei ample acţiuni, la care au participat peste 250 de forţe de ordine, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu arme de foc letale şi în săvârşirea de infracţiuni cu mijloace de plată electronice.



Armele introduse ilegal în ţară erau ulterior vândute unor persoane din lumea interlopă din Craiova, în scopul utilizării acestora în conflictele stradale şi altercaţiile dintre diferitele grupări.

Învinuiţii procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri şi POS-uri în diverse ţări din Uniunea Europeană, în special în Portugalia, în vederea copierii datelor de pe cardurile bancare.

×