x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la mai mulţi şefi ai vămii Constanţa. Senatorul PDL Mircea Banias, vizat de DNA.

Percheziţii la mai mulţi şefi ai vămii Constanţa. Senatorul PDL Mircea Banias, vizat de DNA.

de Mara Raducanu    |    Aniela Nine    |    23 Mai 2011   •   05:41
Percheziţii la mai mulţi şefi ai vămii Constanţa. Senatorul PDL Mircea Banias, vizat de DNA.

Peste 40 de perchezitii au loc in aceasta dimineata in Constanta si Bucuresti. DNA si politia de frontiera au descins la locuintele mai multor sefi ai vamii Constanta. Perchezitiile au legatura cu dosarul UCM Resita privind returnarea ilegala de TVA.

Acuzatiile sunt de contrabanda si evaziune fiscala. Perchezitionata este si locuinta senatorului PDL Mircea Banias si a fratelui sau, Emil Banias, precum si locuinta secretarului MAI, Laurentiu Mironescu.

Senatorul PDL Mircea Banias este invinuit pentru favorizarea infractorului in dosarul privind vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini. Achizitia a condus la o restituire de TVA in valoare de 60 milioane euro, infomreaza Antena3.

In acest dosar, mai sunt cercetati si Said Baaklini, Adrian Chebutiu, Coriolan Adrian Preda si Eugen Bogatu.

Said Baaklini este cercetat de DNA pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, dupa ce UCM Resita i-a vandut patru motoare nefunctionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un pret de 50 de ori mai mare.

Baaklini este acuzat de evaziune fiscala, evaziune fiscala in forma tentativei si asociere in vederea savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Mircea Banias a detinut functia de director al Administratiei Porturilor Constanta, devenind apoi senator.

×
Subiecte în articol: resita said constanta banias evaziune baaklini