x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții la membrii unei rețele care distribuia droguri în penitenciare

Percheziții la membrii unei rețele care distribuia droguri în penitenciare

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   09:31
Percheziții la membrii unei rețele care distribuia droguri în penitenciare

Polițiștii și procurorii DIICOT Galați fac joi 22 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Aceastea erau vândute în penitenciare după ce erau impregnate în foi de hârtie.

Potrivit IGPR, cele 22 de percheziții au loc în județele Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv în trei penitenciare.

La sfârșitul anului 2022, într-un penitenciar ar fi fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive.

Drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive ar fi fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate, în urma vizitelor efectuate de aparținători.

De asemenea, o parte importantă a drogurilor introduse în mediul penitenciar ar fi fost traficată către alte unități de deținere, prin intermediul persoanelor private de libertate, care erau transferate, în vederea soluționării diverselor cauze penale, pe care la aveau la mai multe instanțe din țară.

Audierile în acest caz urmează să aibă loc la sediul DIICOT Galaţi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii droguri penitenciare