x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol de avalanşe în Munţii Bucegi

Pericol de avalanşe în Munţii Bucegi

de Sorin Anghel    |    02 Noi 2009   •   00:00

Salvamontiştii dâmboviţeni atrag atenţia asupra pericolului producerii de avalanşe din zona Vârfu Omu din Munţii Bucegi, în urma ninsorilor cãzute în ultimele zile şi a vântului puternic.

Conform şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, zãpada, gerul şi vântul, care a suflat cu 60 metri pe secundã la altitudini de peste 2.400 de metri, au dus la formarea de cornişe, crescând pericolul de producere a avalanşelor, mai ales în zona ''La Cerdac'' - Vf. Omu.

Salvamont Dâmboviţa a emis un avertisment asupra pericolului producerii de avalanşe în zona Vf. Omu şi îi sfãtuieşte pe turişti sã nu se aventureze pe traseele care urcã spre vârf.

Stratul de zãpadã, în zona Padina-Peştera, mãsoarã circa 10 centimetri, iar temperaturile au coborât, noaptea, pânã la -9°C.

''Turiştii trebuie sã aibã maşinile pregãtite de iarnã cu cauciucuri speciale şi lanţuri, sã circule prudent pentru cã pe anumite porţiuni s-a format gheaţã. Cei care aleg traseele turistice sã nu porneascã dacã nu au echipamentul montat, specific de iarnã'', a precizat şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.

×
Subiecte în articol: observator