x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol! - Specii afectate de gripa aviara, in Delta

Pericol! - Specii afectate de gripa aviara, in Delta

de Alexandru Nastase    |    06 Oct 2005   •   00:00

Pericolul gripei aviare a crescut foarte mult in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Si asta pentru ca, in ciuda previziunilor "expertilor" din Ministerul Agriculturii care prognozau ca pasarile afectate vor ocoli Romania, prima specie amenintata de pericolul gripei aviare se afla deja in Delta. Agentii ecologi din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au semnalat la mijlocul acestei saptamani aparitia garlitei mari in zona Lacului Golovita. Specia, care petrece perioada de peste vara pe teritoriul Rusiei, ierneaza in Delta.

NICI O REACTIE. In ciuda pericolului, anuntat chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii, autoritatile de la Tulcea si Bucuresti sunt in continuare amortite si nu iau nici o masura pentru oprirea vanatorii in Rezervatie.

Deschis la 15 septembrie, impotriva sfaturilor specialistilor, care propuneau amanarea lui pana la 1 octombrie, sezonul de vanatoare in Delta a fost deschis prin ordinul semnat de guvernatorul-gunoier Paul Cononov si are toate sansele sa nu fie inchis. In zilele urmatoare se asteapta semnalarea in Rezervatie si a altor specii afectate de virusul gripei aviare. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator delta