x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele cu dizabilități ar putea beneficia de pensii de invalididate

Persoanele cu dizabilități ar putea beneficia de pensii de invalididate

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   21:45
Persoanele cu dizabilități ar putea beneficia de pensii de invalididate
Sursa foto: Unsplash.com

Persoanele cu dizabilități ar putea beneficia de pensii de invalididate, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale și prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă, potrivit unui proiect de lege inițiat de trei deputați.

Un nou proiect de lege depus. În timp ce PSD si PNL se luptă pentru păstrarea pensiilor speciale și a altor beneficii pentru oamenii de partid, azi (luni - n.r.), 8 aprilie 2024, împreună cu alți doi colegi Bogdan Rodeanu – deputat USR Galați și Lazar Ion Marian deputat USR Vâlcea, am depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii de invaliditate, proiect ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități”, scrie pe Facebook deputatul Eugen Terente.

El precizează că proiectul prevede posibilitatea ca persoanele cu dizabilități să beneficieze de pensie de invaliditate persoanele cu dizabilități, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale și prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă.

„Esența textului de lege mai jos: La articolul 61, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5) cu următorul cuprins: <(5) Prin excepție de la prevederile alin.(1) au dreptul la pensie de invaliditate indiferent dacă au cotizat în sistemul public de pensii, persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piața muncii din cauza gravităţii consecințelor invalidității>”, încheie Terente.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: persoane pensii invaliditate