x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele implicate în furtul milionului de euro de la Ploieşti voiau să fugă în Spania!

Persoanele implicate în furtul milionului de euro de la Ploieşti voiau să fugă în Spania!

de Mara Raducanu    |    Carmen Dragomir    |    24 Ian 2011   •   19:07

Cei patru, care fuseseră daţi în consemn la frontieră, voiau să fugă în Spania, dar au ajuns pe mâna autorităţilor prahovene pentru a fi anchetaţi. Potrivit unor surse din poliţie, persoanele reţinute sunt doar complici ai furtului. Totodată, poliţia a recuperat şi o parte din suma furată, care se afla asupra hoţilor, iar o altă parte din sumă fost găsită în urma descinderilor în diverse locaţii care aparţineau hoţilor.

Deocamdată nu se cunoaşte exact care este valoarea sumei recuperate. Cert este că hoţii au apucat să cheltuiască o mare parte din banii sustraşi. Surse din poliţie confirmă că sunt implicaţi şi minori, dar nu aceştia ar fi autorii furtului, după ce zilele trecute indiciile furtului mergeau exclusiv către doi copii care aparţineau unei familii de rromi. 

În noaptea de duminică spre luni,  în Vama Nădlac, au fost opriţi  doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, care circulau într-un autocar care se deplasa în Spania. La controlul specific de la frontiră, oamenii legii au depistat că unul dintre cetăţeni era în atenţia autorităţilor de poliţie din Prahova, fiind suspect de furt. Mai mult, aceştia au găsit asupra celor patru suma de 10.000. "Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente patru cetăţeni români suspecţi într-un caz de furt instrumentat de poliţiştii din judeţul Prahova. La controlul de frontieră s-a constat că cetăţeanul român Viorel G., în vârstă de 39 de ani, era în atenţia autorităţilor de poliţie din Prahova, fiind suspect de furt. Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au găsit asupra acestuia şi a altor trei persoane din mijlocul de transport suma de 10.000 de euro”, după cum se arată în comunicatul de presă transmis ieri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad. Faţă de cele patru persoane, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei, suspecţii fiind trimişi în judeţul Prahova, unde vor continua cercetările.

Un furt care ar putea concura jaful secolului a fost reclamat la poliţia din Ploieşti în urmă cu câteva zile, atunci când potrivit primelor informaţii mai mulţi hoţi dăduseră lovitura, spărgând o casă din Bariera Bucureşti de unde au furat un milion de euro. Informaţia a fost confirmată de şeful IJP Prahova, chestorul Sorin Oprea. Acesta a precizat pentru Jurnalul Naţional că o femeie în jurul vârstei de 60 de ani s-a prezentat la poliţie şi a sesizat dispariţia unei sume foarte mari de bani dintr-o casă nelocuită. "Este o chestiune foarte complicată. La momentul acesta facem verificări cu privire la existenţa sumei şi cu privire la modul dispariţiei, pentru că sunt foarte multe semne de întrebare. Femeia spune că a avut banii într-un cont pe care l-a lichidat în 2008 şi de atunci i-a mutat dintr-o casă în alta. Persoana susţine că aceştia au dispărut dintr-o casă în care nu locuia nimeni şi nu avea nici un control asupra lor. După un timp a observat că nu mai are banii, o sumă în jurul a un milion de euro, însă nu poate confirma cifra exactă. Până în momentul acesta nimeni nu a putut confirma existenţa banilor la acea adresă. Am creat un cerc de suspecţi şi vrem să ne mişcăm foarte repede să vedem despre ce este vorba”, a precizat atunci şeful IJP Prahova. După primele declaraţii, banii proveneau din vânzarea unor terenuri, iar din momentul retragerii acestora din bancă, femeia îi ţinea într-un geamantan vechi pe care îl plimba după ea. "Este foarte ciudat, vrem să vedem de ce a ţinut atât timp o sumă de bani imensă în modul acesta şi mai ales, dacă au existat banii, cum au dispărut”, a mai precizat chestorul Sorin Oprea.

×