x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele persecutate din motive politice vor fi indemnizate. Iată câți bani vor primi lunar

Persoanele persecutate din motive politice vor fi indemnizate. Iată câți bani vor primi lunar

01 Apr 2015   •   19:32
Persoanele persecutate din motive politice vor fi indemnizate. Iată câți bani vor primi lunar

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care se acordă o indemnizație persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, informează Administrația Prezidențială.

Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat pe 11 martie această lege.

Actul normativ pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinatate ori constituite în prizonieri prevede că aceste categorii de persoane au dreptul la o indemnizație lunară de 400 de lei pentru fiecare an de detenție, strămutare în alte localități, deportare în străinătate sau prizonierat, indiferent dacă sunt sau nu pensionate.

"Soțul/soția celui decedat din categoria celor dispăruți sau exterminați în timpul detenției, internați abuziv în spitalele de psihiatrie, deportați, prizonieri sau cărora li s-au stabilit domiciliu obligatoriu are dreptul la o indemnizație lunară de 400 de lei neimpozabilă dacă ulterior nu s-au recăsătorit. Indemnizația se poate cumula cu orice pensie", mai prevede acest text de lege.

×