x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 150 de politişti şi jandarmi au asediat oraşul Cugir.

Peste 150 de politişti şi jandarmi au asediat oraşul Cugir.

de Lucian Dobrater    |    26 Mai 2011   •   08:44

Un numar de 19 persoane, din 40 vizate, au fost conduse, joi, la sediul Politiei orasului Cugir si urmeaza sa fie prezentate pentru audieri Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, in urma unei actiuni de amploare la care au participat peste 150 de politisti si jandarmi. In urma perchezitiilor domiciliare au fost descoperite arme albe (sabii, bate) si alte bunuri, care au fost ridicate de politisti, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Alba, inspector principal Luminita Prodan. O parte din persoanele vizate in cele 27 de perchezitii, din care una s-a desfasurat in Sibiu, nu au fost gasite deocamdata. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba efectueaza cercetari fata de 29 de persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la omor deosebit de grav, asocierii in vederea savarsirii de infractiuni, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. In urma audierilor vor fi dispuse masurile procesuale care se vor impune.

In urma cu o luna, cei 29 de invinuiti s-au asociat si s-au inarmat cu arme albe si au atacat doi bodyguarzi ai unei discoteci din orasul Cugir. Una din partile vatamate a suferit leziuni ce i-au pus in pericol viata (peste 80 de zile de ingrijiri medicale), iar cealalta a fost ranita usor.

In seara zilei de 25 aprilie, a doua zi de Paste, Politia Orasului Cugir a fost sesizata prin 112, cu privire la faptul ca, in fata unei discoteci, a avut loc un scandal in urma caruia un grup de persoane i-au agresat pe cei doi oameni de ordine ai discotecii. Victimele, de 44 de ani, respectiv de 25 de ani, ambii din Orastie, judetul Hunedoara, au fost agresate de grupul de persoane. Barbatul mai in varsta a suferit multiple leziuni, fiind transportat pentru ingrijiri medicale la Spitalul din Cugir, de unde au fost transferat apoi la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, plagi contuze si fracturi la nivelul membrelor. Celalalt bodyguard a suferit o fractura si o plaga contuza la nivelul bratului drept, fara a ramane internat in spital.

×