x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 150 de sindicalişti pichetează sediul Ministerului Finanţelor

Peste 150 de sindicalişti pichetează sediul Ministerului Finanţelor

25 Ian 2010   •   00:00

Peste 150 de sindicalişti din servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, minerit, afiliaţi la "Cartel Alfa", participă, luni, la pichetul de protest de la sediul Ministerului Finanţelor, solicitând Guvernului prelungirea măsurii privind şomajul tehnic.

Protestul sindicaliştilor la sediul Ministerului Finanţelor a început la ora 10.00 şi se va încheia la ora 12.00. Participanţii la pichet fluieră şi au pancarte pe care scrie "Stop disponibilizărilor", "Noi şomeri, voi boieri", Măsuri anticriză, nu şomaj".

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Ioana Stoica, a vorbit cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, la venirea acestuia în instituţie, şi i-a prezentat pe scurt problemele referitoare la şomaj, la faptul că există două salarii minime pe economie. Ministrul Finanţelor i-a răspuns doar că problemele vor fi analizate.

Repezentanţii "Cartel Alfa" au anunţat că acţiunile de protest la Ministerul Finanţelor vor continua în fiecare zi, până vineri.

"Solicităm, în mod explicit, ca toate dispoziţiile legale referitoare la acordarea şomajului tehnic să fie aplicate pe parcursul întregului an 2010, în condiţiile în care, pe fondul agravării deteriorării situaţiei economice în această perioadă, măsurile de protecţie socială trebuie să devină prioritare pentru a atenua efectele crizei economice care îşi fac deja acut simţită prezenţa în rândurile salariaţilor din întreaga ţară", au anunţat reprezentanţii "Cartel Alfa".

În cazul în care Ministerul Finanţelor şi Guvernul nu rezolvă aceste revendicări, sindicaliştii au ameninţat că vor prelungi pichetarea pe o perioadă nedeterminată.

×
Subiecte în articol: observator