x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 20.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti mobilizaţi la manifestările publice de 1 Decembrie

Peste 20.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti mobilizaţi la manifestările publice de 1 Decembrie

30 Noi 2018   •   11:50
Peste 20.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti mobilizaţi la manifestările publice de 1 Decembrie

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne informează că la cele 450 de manifestări publice anunţate, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri, la care se preconizează că vor participa peste 550.000 persoane, sunt mobilizaţi 29.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

"Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri, conducerea Ministerului Afacerilor Interne transmite tuturor românilor un călduros La mulţi ani şi sincere urări de bine şi de sănătate. De 1 Decembrie, la nivel naţional sunt anunţate aproximativ 450 de manifestări publice la care se preconizează participarea a peste 550.000 de persoane".

La parada de sub Arcul de Triumf, vor participa detaşamente ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră, Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectorului General pentru Imigrări şi Academiei de Poliţie. În premieră, la parada din Capitală vor defila elevii Şcolii de Pompieri şi Protecţie Civilă de la Boldeşti. În total, MAI a pregătit pentru defilare 609 efective şi 56 mijloace tehnice, precum şi şase elicoptere. Potrivit estimărilor, 30.000 de români vor veni să vadă parada din Bucureşti.

Continuând tradiţia ultimilor ani, după încheierea paradei din Piaţa Arcul de Triumf. MAI va organiza în Parcul Herăstrău (intrare Pavilion H) o expoziţie de mijloace tehnice, acompaniată de un concert de muzică de fanfară, se menţionează în comunicat.

"Unul dintre cele mai importante evenimente este parada militară de la Alba Iulia la care sunt aşteptaţi aproape 100.000 de cetăţeni. Aceştia vor avea ocazia să vadă blocurile de defilare pedestre şi tehnica Ministerului Afacerilor Interne, alături de cele ale celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Din partea MAI, la parada de la Alba Iulia vor participa 370 de poliţişti, pompieri şi jandarmi cu 56 de mijloace tehnice", precizează MAI.

De asemenea, sursa citată informează că pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a manifestărilor şi pentru a putea interveni în cazul unor situaţii de urgenţă în sprijinul populaţiei, vor fi mobilizaţi aproximativ 29.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti. Poliţiştii rutieri vor fluidiza traficul şi vor îndruma conducătorii auto spre rutele ocolitoare în cazul impunerii unor restricţii de circulaţie.

"Având în vedere că Ziua Naţională şi Ziua Sf. Andrei sunt declarate sărbători legale în care nu se lucrează, structurile MAI au mobilizat efective suplimentare pentru acest sfârşit de săptămână, media zilnică fiind de aproximativ 26.000 de angajaţi. O atenţie deosebită va fi acordată staţiunilor turistice, drumurilor naţionale şi autostrăzilor care sunt foarte circulate în astfel de perioade", se mai arată în comunicat. AGERPRES

×