x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 20 de romani raniti in Ungaria

Peste 20 de romani raniti in Ungaria

26 Iul 2004   •   00:00

EDITIA a II-a

Peste 20 de romani au fost raniti dupa ce autocarul cu care se indreptau spre Paris s-a rasturnat, ieri-dimineata, pe autostrada Budapesta - Viena. Autocarul, apartinand firmei bucurestene Eurotime, transporta 37 de turisti, din care 32 de romani, patru francezi si o ucraineanca posesoare de pasaport diplomatic. Din fericire, majoritatea au scapat doar cu rani usoare, a explicat consulul Romaniei la Budapesta, Tiberiu Ciobanu. Doar doua cazuri mai grave necesita spitalizare prelungita: mecanicul autocarului, caruia medicii spitalului din localitatea ungara Gyor au fost nevoiti sa-i amputeze laba unui picior, si o femeie in varsta de 57 de ani, care a suferit multiple fracturi la coaste si la umarul drept.

OBOSEALA? Accidentul s-a produs in jurul orei 5:00 dimineata, din motive deocamdata neclare. Anchetatorii unguri au emis doua ipoteze: fie ca soferul, unul dintre cei trei cu care s-a plecat la drum, a adormit la volan, fie ca autocarul avea probleme tehnice. Unul dintre pasagerii autocarului, Mihail Oprea, a confirmat, pentru Antena 1, ca soferul Marian Boscaneci, de 24 de ani, a atipit. "Stateam chiar in spatele lui, soseaua era libera, iar el incepuse sa motaie la volan" a spus Oprea. Unul dintre soferii de rezerva, Marian Manea, a declarat ca oboseala tanarului sau coleg ar putea fi explicata de cele aproape opt ore petrecute in vama romano-ungara.

DEFECTINE TEHNICA? Pe de alta parte, multi dintre pasagerii autocarului sustin si ipoteza unei defectiuni a masinii. Ei s-au plans ca, pe parcursul drumului, cei trei soferi au recurs la numeroase popasuri, in care mecanicul a tot mesterit la masina. Soferul se afla in arest preventiv, sub acuzatia de vatamare corporala grava. El risca sa petreaca 30 de zile in inchisoare, pana cand procurorii vor lamuri cazul, iar expertiza tehnica a masinii va fi gata.

AU MERS MAI DEPARTE. Ieri, la ora inchiderii editiei, pasagerii asteptau sa fie preluati de un alt autocar al firmei si dusi la destinatie. Dintre romani, cei doi internati nu vor continua deplasarea. De asemenea, un cuplu a refuzat sa continue calatoria, alegand sa se intoarca in tara. Ei au fost condusi la gara chiar de consulul Romaniei la Budapesta. Cat despre cheltuielile de cazare si masa ale turistilor, pe durata "sederii" neprevazute in Ungaria, ele vor fi acoperite de firma bucuresteana. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: observator