x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 3.000 de elevi ar putea fi afectați de includerea focarului în calculul ratei de infectare

Peste 3.000 de elevi ar putea fi afectați de includerea focarului în calculul ratei de infectare

26 Feb 2021   •   16:28
Peste 3.000 de elevi ar putea fi afectați de includerea focarului în calculul ratei de infectare

Peste 3.000 de elevi care învață în școli din localități mici ar putea fi afectați de noul mod în care se calculează rata de infectare, prin includerea focarelor, a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a spus că localitățile mici vor fi afectate de includerea focarului în calcularea ratei de infectare.

„Cu cât o localitate este mai mică, cu atât influența introducerii focarelor în calculul ratei de infectare va fi mai mare. În mod evident, un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va afecta mult rata de infectare și va putea duce acea localitate mică direct în carantină, nu doar în scenariul roșu. Există foarte puține situații. În București, ați văzut, odată cu includerea ratei de infectare s-a crescut de la 2,4 la 2,42. Nu acesta este factorul determinant”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat de jurnaliști care ar putea fi numărul elevilor afectați, ministrul a răspuns că ar fi vorba de o diferență de calcul de 16 localități.

„16 localități, deci 16 școli cu 250 de elevi, am putea să avem între 3.000 și 4.000 de elevi afectați”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Începând de vineri, indicatorul privind cazurile de Covid se calculează altfel. În calcul vor fi incluse și focarele.

×
Subiecte în articol: elevi focare rata de infectare