x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung joi în România

Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung joi în România

13 Oct 2021   •   11:56
Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung joi în România

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze, sosește în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge joi pe Aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Național de Depozitare București: 186.030 doze și Centrul Regional de Depozitare Brașov: 117.000 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin Pfizer