x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 775 milioane euro, disponibile pentru IMM-urile din șase județe

Peste 775 milioane euro, disponibile pentru IMM-urile din șase județe

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2023   •   19:40
Peste 775 milioane euro, disponibile pentru IMM-urile din șase județe
Sursa foto: Lucian Alecu

Peste 775 milioane euro pentru IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș disponibile printr-o nouă schema de minimis și ajutor de stat în cadrul Programului Tranziție Justă, anunță ministrul Adrian Câciu.

„Peste 775 milioane euro pentru IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș disponibile printr-o nouă schema de minimis și ajutor de stat în cadrul Programului Tranziție Justă. Acest program este esențial pentru ca cele șase județe cele mai afectate de procesul de eliminare graduală a activităților economice poluante din economia României să se poată dezvolta în continuare, să atragă înapoi în teritorii populația tânără și să se integreze în economia cu emisii reduse a viitorului”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

Ministrul investițiilor și proiectelor europene precizează că schema de măsuri de ajutor de stat și de minimis pentru finanțarea investițiilor pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027 a fost publicată în Monitorul Oficial.

„În acest context, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă (PTJ), a lansat 6 apeluri de proiecte destinate finanțării IMM-urilor din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Investițiile sprijinite vor susține crearea de locuri de muncă durabile, inclusiv formarea, perfecționarea și recalificarea persoanelor afectate de tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic”, încheie Câciu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: IMM Adrian Câciu