x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste jumătate dintre tinerii români consumă produse etnobotanice

Peste jumătate dintre tinerii români consumă produse etnobotanice

03 Dec 2010   •   16:23
Peste jumătate dintre tinerii români consumă produse etnobotanice

Aproape 60% dintre tinerii din ţara noastră consumă produse etnobotanice, potrivit unui sondaj realizat de Ciado România. Conform aceluiaşi sondaj, cei mai mulţi români cumpără produsele respective de pe Internet.

Sondajul arată o evoluţie îngrijorătoare a consumului de substanţe etnobotanice în ţara noastră, nu mai puţin de 55% dintre tineri făcând acest lucru.

Cei mai mulţi tineri cred că închiderea magazinelor în care se vând produse etnobotanice nu-i va face pe români să renunţe la consumul acestora. 69% dintre ei cred acest lucru, în timp ce 19% susţin contrariul.

57% dintre cei intervievaţi spun că achiziţionează produsele etnobotanice de pe Internet, în timp ce 41% susţin că le cumpără din magazine.

Lipsesc campaniile de prevenire

Chiar dacă 67% dintre românii chestionaţi consideră necesare campaniile de prevenire şi informare asupra riscurilor consumului de droguri, acestea nu au fost făcute în licee sau alte locuri publice, după cum afirmă peste 80% dintre cei intervievaţi.

Totuşi, 45% dintre respondenţi indică mall-urile şi cluburile ca fiind cele mai potrivite locuri pentru campaniile de prevenire a consumului de substanţe etnobotanice, în timp ce 21% dintre ei spun că acestea ar trebui făcute în şcoli şi licee.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-30 noiembrie pe un eşantion de 1.700 de persoane din 10 municipii reşedinţă de judeţ, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Marja de eroare este de +/- 2%.

Antena3

 

×