x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste un sfert din scoli, fara autorizatie

Peste un sfert din scoli, fara autorizatie

25 Aug 2004   •   00:00

Doua ore au stat ziaristii ieri pe holurile Prefecturii pentru a afla concluziile primei intalniri dintre Dan Darabont si primarii de sector.

Ziaristii au fost invitati sa participe la sedinta respectiva, dar aceasta s-a tinut cu usile inchise. Probabil limbajul dintre cele doua tabere, PSD prin reprezentantii Dan Darabont si Neculai Ontanu, edilul Sectorului 2, si Alianta PNL-PD prin primarii Andrei Chiliman, sectorul 1, Adrian Inimaroiu, sector 4, Cristian Poteras, sectorul 6, si viceprimarul Victor Tartacuta, sector 3, toti prezenti la discutii, nu a fost tocmai ortodox. Singurul subiect de pe ordinea de zi care merita atentia a fost cel referitor la stadiul lucrarilor de reparatii si renovari demarate in aceasta perioada la unitatile de invatamant.

EXPLICATII. Dupa sedinta, participantii au plecat, lasandu-l pe Darabont sa dea explicatii. Folosind un limbaj de lemn, prefectul a spus ca edilii au promis sa finalizeze pana pe 15 septembrie reparatiile. "Noul an scolar va incepe in bune conditii", a spus Darabont. Nu este pentru prima data cand autoritatile locale se hazardeaza sa declare lucruri pe care nu sunt in stare sa le faca. In anul scolar 2003 - 2004, peste un sfert din unitatile scolare au functionat cu autorizatie provizorie, desi, in aceeasi perioada a anului trecut, se anuntau "conditii optime" pentru inceperea scolii. Din cele 482 de unitati scolare, doar 360 au primit autorizatie sanitara de functionare emisa de Directia de Sanatate Publica. (Monica Andrei)

×
Subiecte în articol: observator