x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petardele au facut victime

Petardele au facut victime

02 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
La spitalele de urgenta din Bucuresti au primit ingrijiri medicale la inceput de an numerosi pacienti accidentati din cauza petardelor. La Spitalul de Urgente Oftalmologice s-au inregistrat 19 cazuri in noaptea de Revelion. Este "cel mai mare numar de pana acum", spune Monica Pop, directorul spitalului.
STELUTA INDREI

EXPLOZII. Ignoranta a trimis in spital zeci de persoane
URGENTE. Varstele celor care s-au prezentat la camera de garda cu leziuni grave ale ochilor sunt intre 2 ani si 55 de ani. Numarul copiilor este destul de mare, dar au predominat adultii cu varste intre 22 si 35 de ani. "Petardele si materialele explozibile, asa cum sunt utilizate la noi in tara, ar trebui interzise definitiv pentru ca Sarbatorile sa nu se mai transforme pentru un numar foarte mare de persoane in adevarate tragedii", atrage atentia conf. dr. Monica Pop, adaugand ca in nici o tara din Europa nu este permisa utilizarea petardelor de catre persoanele fizice, ci numai intr-un cadru organizat de comunitatile locale. Au mai existat accidente produse de dopurile sticlelor de sampanie, dar leziunile sunt mai putin grave decat in cazul petardelor. La Departamentul Primiri Urgente al Spitalului de Urgenta Floreasca s-au prezentat in zilele de 31 decembrie 2004 - 2 ianuarie 2005 19 pacienti cu plagi si arsuri provocate de petarde si artificii. Potrivit dr. Sovar de la acest departament, pacientii nu au necesitat internarea in spital, nefiind cazuri foarte grave. Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti s-a confruntat in aceasta perioada cu trei cazuri oftalmologice si 13 cazuri cu arsuri si alte leziuni produse de petarde pe diferite zone ale corpului. Serviciul de Ambulanta al Capitalei a fost solicitat in noaptea de Anul Nou la 336 de interventii, dintre care 4 cazuri de arsuri cu petarde.

UCIS
Un tanar de 20 de ani din Harghita a fost ucis in noaptea de Revelion de un pensionar care s-a enervat ca acesta i-a aruncat cu petarde in curte, informeaza Rompres. Incidentul s-a produs in comuna Martinis, la doua ore dupa miezul noptii. Cercetarile au stabilit ca A.L., de 20 ani, din localitate, agent de paza la firma Security din Odorheiu Secuiesc, a aruncat cu petarde in curtea unui pensionar, L.G., de 55 ani. Acesta, iritat, a iesit din casa cu un cutit, pe care l-a infipt in pieptul tanarului, care a murit pe loc.

×
Subiecte în articol: observator