x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petcu, arestat la o săptămână după miting

Petcu, arestat la o săptămână după miting

de Diana Scarlat    |    24 Mar 2011   •   17:48
Petcu, arestat la o săptămână după miting
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

158042-petcu.jpg

La numai o săptămână de la ultimul mare miting al sindicatelor împotriva Guvernului, Marius Petcu, unul dintre cei mai “vocali” sindicalişti, a fost reţinut joi noapte de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită.

Punerea sub acuzaţie a liderului sindical Marius Petcu este o lovitură foarte puternică pentru întreaga mişcare sindicală. Liderul CNSLR Frăţia s-a remarcat la ultimul miting al sindicatelor, care s-a desfăşurat în Piaţa Constutuţiei în ziua votului moţiunii de cenzură, printr-un discurs care făcea apel la solidaritate şI lupta susţinută împotriva guvernului Boc. “Solidaritatea este singurul lucru care ne-a mai rămas. Ne vom întoarce acasă indiferent de rezultatul de azi şi ne vom pregăti pentru greva generală”, spunea liderul sindical, la tribuna din Piaţa Constutuţiei, înainte de votul moţiunii. La doar o săptămână după intervenţia sa ca “lider vocal”, a fost prins în flagrant şi anchetatd e DNA pentru luare de mită.

Avocata lui Petcu, Alice Drăghici spune, însă, că banii primiţi de sindicalist de la Petre Scrieciu reprezintă de fapt un împrumut acordat în urmă cu două luni. Conform avocatei, Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, dar nu ca mită pentru facilitarea unor contracte, ci ca restituire a unui împrumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri în urmă cu două luni.

Tot ca o coincidenţă stranie, flagrantul a fost făcut joi la Snagov, în apropierea locului unde urma să fie construit complexul de agrement pentru sindicate. Anchetatorii susţin că au probe video şi audio, dar până le vor prezenta, rămân multe semne de întrebare legate de cazul sindicalistului.

Ca răspuns la anchetarea preşedintelui Federaţiei Sanitas şi al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, de către DNA, Blocul Naţional Sindical (BNS) a transmis un comunicat de presă prin care anunţă că nu poate face comentarii pertinente, la obiect, cu privire la dosarul acestuia, dar  atrage atenţia că trebuie să se facă deosebirea între acţiunile unui sindicalist şi mişcarea sindicală. “Regretabil în acest caz este faptul că o situaţie izolată va ajunge să afecteze întreaga mişcare sindicală, slăbind încrederea în sindicate într-o perioadă în care Guvernul României este mai hotărât ca oricând să calce în picioare drepturile lucrătorilor. Intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii va deschide uşa unor abuzuri extreme împotriva lucratorilor iar sindicatele sunt singurele structuri democratice care pot media în piaţa muncii în aşa fel încât să fie evitate conflictele violente şi haosul”, transmite BNS.

×
Subiecte în articol: cnslr-fratia dna