x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petcu, eliberat în lipsa dovezilor că ar influenţa martorii, deşi aceştia nu au fost audiaţi

Petcu, eliberat în lipsa dovezilor că ar influenţa martorii, deşi aceştia nu au fost audiaţi

29 Iun 2011   •   13:12

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost eliberat sub control judiciar pe motiv ca instanta nu a considerat ca exista dovezi ca el ar putea impiedica buna desfasurare a procesului sau ar putea influenta martorii. Asta, in conditiile in care judecatorii admit ca martorii din dosar nu au fost audiati.

"In privinta inculpatului (Marius Petcu, n.r.) nu rezulta si nu s-a facut nicio dovada ca ar impiedica buna desfasurare a procesului penal, prin sustragerea sa, prin influentarea participantilor procesuali in declaratiile lor - chiar daca in cauza sunt de audiat martorii stabiliti prin rechizitoriu - ori ca ar putea comite noi infractiuni", se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax.

Instanta a tinut seama, conform documentului citat, si de elementele "ce caracterizeaza persoana" lui Petcu, chiar daca fostul lider sindical este acuzat de o fapta de coruptie "cu un impact major" in opinia publica. Astfel, instanta scrie in motivare ca Petcu este lipsit de antecedente penale, integrat social, profesional si familial, are copii in intretinere si este "recunoscut pentru activitatea profesionala desfasurata".

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost eliberat din arest in 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar.

Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, in 24 martie, luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

In 21 aprilie, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

×