x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petreceti 1 Mai la mare!

Petreceti 1 Mai la mare!

29 Apr 2004   •   00:00

Pregatirile pentru cele cateva mii de turisti care vor ajunge pe litoral de 1 Mai au fost compromise de lansarea candidaturii lui Radu Mazare la Primaria Constanta. In statiunile Mamaia, Neptun Olimp si Eforie nu s-a organizat nimic special. In schimb, Mangalia si Vama Veche vor rasuna de concerte.

TATIANA DABIJA

Mormane de ciment langa hoteluri, galeti cu var, miros de naftalina pe holuri zgomote de pichamar la tot pasul. Statiunile Litoralului romanesc, aproape pustii in aceste zile, se primenesc pentru sarbatoarea de la sfarsitul acestei saptamani.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a gasit ca data de 2 Mai este cea mai prielnica pentru lansarea candidaturii sale catre un nou mandat. Nimeni de la Primarie nu s-a mai ocupat de organizarea, ca in alti ani, a unor concerte care sa atraga turisti in hotelurile din Mamaia.

Cateva statiuni, 15 hoteluri

Statiunile Neptun-Olimp, Costinesti, Mamaia, 2 Mai, Vama Veche si Eforie Nord sunt care se preteaza cel mai bine pentru doritorii de distractii la mare de 1 Mai, motiv pentru care Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a propus deschiderea a 15 hoteluri din aceste statiuni, ne-a spus Dragos Raducan, presedintele FPTR. Pretul unei camere cu doua paturi variaza intre 700.000 si 1,5 milioane de lei pe zi.

Turistii saraci - fara televizor si frigider

Pe 2 Mai, o delegatie de la Ministerul Turismului va veni la malul marii pentru a lansa oficial programul „Litoralul pentru toti". Una dintre cele doua componente ale acestuia se adreseaza categoriilor de persoane defavorizate - pensionari, elevi, studenti, someri, persoane cu handicap. Membrii grupurilor organizate vor plati intre 549.000 si 649.000 de lei de persoana, cazare, pe o perioada de sase zile, intre 1 mai si 15 iunie. Unii pensionarii nu s-au aratat incantati de conditiile oferite in schimbul acestor sume. „Nu avem televizor, nici frigider si nici aer conditionat. La vara, daca vom veni, vom muri de cald", ne-a declarat vasluianca Veronica M., pensionara, venita la tratament in Eforie Nord. Cei dornici de concediu la mare la inceputul sezonului isi pot cumpara bilete cu intre 799.000 si 999.000 de lei daca nu fac parte din categoriile defavorizate.

150.000lei camera in Vama

Palariile din stuf ale umbrelelor vegheaza, deocamdata, cativa caini care se impreuneaza si ultimele retusuri ce se fac vilisoarelor.

La Vama Veche si in 2 Mai sunt preturile cele mai mici pentru aceasta perioada. In Vama turistii vor putea opta intre o camera fara baie, fara televizor, fara frigider, dar curata si cu jaluzele - 150.000 lei, o camera cu baie - 250.000 lei sau o camera cu de toate, care costa de la 550.000 de lei (cu baia pe hol) la 700.000 lei. Avantajul in Vama este ca diferenta de bani dintre o camera cu baie, tv si frigider si una doar cu pat poate fi folosita pentru indestularea stomacului cu bere, specialitati din peste sau alte mancaruri. Plaja e aproape de spatiile de cazare, iar stuful teraselor isi asteapta clientii. Nici o terasa noua. Doar cate un etaj in plus la cateva „betoane". In 2 Mai, turistii fara pretentii la camera cu baie se pot caza la particulari, unde vor plati 300.000 de lei si vor avea WC si dusuri in curte. Pentru o camera cu baie localnicii cer pana la 600.000 de lei pe noapte, iar la Casa Mike (trei stele) pretul unei camere ajunge la un milion de lei. Pe drumul principal din 2 Mai carciumile si terasele se insira ca margelele pe ata. Dar nu toate vor fi gata pentru distractia de 1 Mai. Localnicii se tem ca in 2 Mai vor veni pe an ce trece tot mai putini turisti, pentru ca marea musca din plaja cu nesat, iar lucrari de consolidare a celor 10-15 metri de plaja din dreptul satului lor nu s-au facut pana acum.

Mangalia - doua zile de muzica

La Mangalia vor fi organizate, in zilele de 1 si 2 Mai, multe spectacole, intreceri sportive si curse de masini. Distractia va incepe inca de pe 30 aprilie, cand turisti si localnici vor putea asculta un concert de promenada sustinut de fanfara din Mangalia, muzica populara si usoara. Inedita va fi demonstratia de arte martiale. Pe 1 Mai vor veni in discoteca Captain Mondys DJ renumiti, iar pe 2 Mai vor fi concerte cu Partizan, Fara Zahar si Spitalul de Urgenta. Toate acestea sunt organizate de primaria Mangalia, sub titlul „Un Mai cel Mai".

Preturi pe litoral de 1 mai

  • Hotel Parc (trei stele), Mamaia

    - camera dubla - 920.000 lei
    - camera single - 700.000 lei
    - apartament - 1.100.000 lei
    Mic dejun gratuit pentru clientii care nu vin in grupuri organizate, bufet suedez dimineata, cateva preparate din salau, specialitatea casei - rulou de pui Triumph. Un pranz costa in medie 200.000 lei

  • Hotel Flora (doua stele), Mamaia

    - camera dubla - 695.000 lei
    Fara mic dejun, fara televizor, fara frigider,aer conditionat, muzica populara la restaurant, specialitati de peste, specialitatea casei - tochitura dobrogeana, 95.000 lei

  • Hotel Iaki (patru stele)

    - camera simpla - 90 euro
    - garsoniera - 115 euro
    - apartament - 145 euro
    - apartament lux - 175 euro
    Tricouri cu nr. 10 si numele lui Hagi - 600.000 lei, in holul hotelului

  • Hotel Amfiteatru (trei stele), Olimp

    - camera dubla - 1.120.000 lei, cu mic dejun inclus
    - camera single - 895.000 lei
    Mic dejun cu bufet suedez, multe specialitati de peste.
  • ×
    Subiecte în articol: observator cameră