x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piata Universitaţii - Băsescu o dă cotită

Piata Universitaţii - Băsescu o dă cotită

de Oana Stancu Zamfir    |    30 Sep 2007   •   00:00
Piata Universitaţii - Băsescu o dă cotită
Sursa foto: Karina Knapek/

Preşedintele Traian Băsescu s-a prezentat ieri seară in Piaţa Universităţii nu la raport in faţa poporului, ci la o baie de mulţime pe ritmuri folclorice sponsorizate de Primăria Capitalei.

Preşedintele Traian Băsescu s-a prezentat ieri seară in Piaţa Universităţii nu la raport in faţa poporului, ci la o baie de mulţime pe ritmuri folclorice sponsorizate de Primăria Capitalei.



"Vă propun să ne vedem in fiecare ultimă sămbătă, la fiecare a treia lună, la ora 17, pentru raportul preşedintelui in faţa romănilor. 3, 6, 9, 12 luni". Demersul pe care preşedintele Traian Băsescu il promitea in seara referendumului - aspru criticat de adversarii politici şi de comentatori care au văzut in el similitudini cu regimurile Castro sau Chavez şi cu tribunalele populare - a fost inlocuit aseară cu o obişnuită baie de mulţime. Traian Băsescu a venit la Teatrul Naţional nu la ora 17:00, ci la 20:00, nu intr-un cadru organizat de Preşedinţie, ci la un eveniment organizat de Primăria Capitalei cu ocazia zilei pensionarilor, la care culmea erau prezenţi toţi liderii PD cu Boc in frunte, ba chiar şi fiicele preşedintelui cu tricouri "Fan Băsescu". De asemenea, nelipsita Elena Udrea.

Contramanifestaţie. Vizavi, la făntăni, contramanifestaţie organizată de Emil Constantinescu şi PNŢCD, supăraţi că Băsescu păngăreşte Piaţa Universităţii. Şeful statului ii fentează, nu se duce la ei cum făcea in trecut cu huiduitorii, in schimb se urcă pe scenă şi, in loc de raport de activitate, cere forţelor de ordine să inlăture gardurile "care ii despart pe romăni", astfel incăt şi cei de vizavi - huiduitorii - să vină să le spună la mulţi ani pensionarilor. Contramanifestaţii intensifică fluierăturile. Culmea, nici forţele de ordine nu-l ascultă pe Băsescu şi gardurile rămăn la locul lor.

In faţa presei, preşedintele susţine că ar fi venit şi pe 30 iunie la raport, dar cum erau 30-35 de grade şi Piaţa goală, a plecat la Palat, urmănd să se intoarcă dacă era anunţat că s-au străns oameni. Acum, raport nu a făcut din pricina "contextului" politic, evenimentul Primăriei e o "coincidenţă", iar Emil Constantinescu ar trebui să tacă, pentru că s-a declarat antisecurist şi anticommunist, după care infrănt de securitate in timp ce el, Băsescu, a condamnat comunismul.

×
Subiecte în articol: basescu observator