x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piatra iubirii, la "Vara Cristalelor"

Piatra iubirii, la "Vara Cristalelor"

de Roxana Jianu    |    13 Aug 2011   •   21:00
Piatra iubirii, la "Vara Cristalelor"

Institutul Geologic al Romaniei, impreuna cu Muzeul National de Geologie, au deschis portile curiosilor care au vrut sa vada expozitia cu vanzare de cristale, pietre pretioase si semipretioase "Vara Cristalelor". Bijuteriile unicat, obiectele de ornament sau mineralele, cu diferite proprietati, de la targ, s-au gasit pana la inceputul lunii august.

Amenajata in curtea Muzeului National de Geologie din Piata Victoriei, expozitia s-a adresat iubitorilor de minerale si de bijuterii. Piesele expuse provin atat din Romania (Brad, Rosia Montana, Oravita), cat si din diferite colturi ale lumii (Chile, Egipt, Madagascar, Australia sau India).

"La expozitia «Vara Cristalelor», vizitatorii au putut gasi o gama larga din toate tipurile de pietre si minerale existente in lume. Sunt atat sub forma bruta, cat si sub forma prelucrata (obelisc, bijuterii, piramide). Obiectele au fost de la cele mai comune (cuartz, ametist, aventurin) pana la cele mai rare, cum ar fi moldavitul, un mineral care apare in Cehia si charoit-ul, un mi­neral care se gaseste numai in Siberia. Aceste minerale sunt interesante pentru ca sunt scoase din mine, din pamantul Terrei, aici putand fi observata marea multitudine colorata a subsolului pamantului", declara Carmen Andrei, un geolog prezent la targ.

De asemenea, "s-au putut gasi pietre semipretioase si pretioase sub forma de siraguri, cercei, bratari, iar din punct de vedere paleontolo­gic – fosile (vietuitoare care au trait acum mi­liarde de ani) si dinti de rechin, de dinozaur, de pesti fosili", adauga Carmen Andrei. In plus, vi­zitatorii au descoperit la targ minerale precum opalul ce are o culoare foarte variabila, de la incolor la cenusiu sau rosu si este considerat "piatra iubirii" sau "piatra sperantei", coralul rosu care provine din scheletul coloniilor de corali de pe fundul marilor calde si oceanelor si reduce sentimentul de frustrare si resentimentele ori azuritul de un albastru intens, considerat de egipteni ca fiind sacru, care ajuta la reducerea furiei, mareste atentia si lupta impotriva durerilor reumatice.

Printre margele din pietre semipretioase, accesorii - cristaloterapie si Feng Shui, minerale de colectii si decoratiuni din Africa ori America Latina, a fost pus la vanzare si "un mineral shungit care ajuta la tratarea diferitelor afectiuni cum ar fi hipertensiunea, diabetul, boli cardiovasculare, afectiuni ale ficatului, astmul, gastrita si altele. Se gaseste sub forme neregulate pentru a putea fi pus in apa, cu scopul purificarii lui".

×