x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piloţii Ryanair intră în grevă înainte de Crăciun

Piloţii Ryanair intră în grevă înainte de Crăciun

13 Dec 2017   •   14:53
Piloţii Ryanair intră în grevă înainte de Crăciun
Sursa foto: Picasa

Pasagerii Ryanair sunt expuşi la posibile anulări ale zborurile, la doar câteva zile înainte de Crăciun, după ce piloţii de la baza aeriană din Dublin au hotărât să intre în grevă, scrie The Telegraph.

Membrii Asociaţiei Piloţilor Aerieni Irlandezi au anunţat, marţi, că au informat compania că vor opri activitatea timp de o zi, pe 20 decembrie, din cauza refuzului Ryanair de a recunoaşte grupurile sindicale.

Linia aeriană a refuzat să se angajeze cu uniunea sau să recunoască un nou Consiliu Reprezentativ al Angajaţilor Europeni, stabilit pentru a reprezenta bazele Ryanair de pe continent. Refuzul este legal.

Un purtător de cuvânt Ryanair a afirmat că piloţii angajaţi în acţiunile industriale riscă să piardă un registru favorabil, la fel şi “beneficii de plată sigure sau oportunităţi de promovare”.

Ce impact va avea greva asupra serviciilor Ryanair?

“Ryanair va face faţă oricăror întreruperi ale zborurilor, dacă şi când vor apărea, şi ne cerem scuze sincere clienţilor pentru orice supărare sau îngrijorare”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Sindicaliştii irlandezi spun că majoritatea piloţilor care vor intra în grevă sunt căpitani, fără de care avioanele nu pot să zboare.

În cazul în care zborurile sunt anulate, legislaţia Uniunii Europene cere liniilor aeriene ori să înapoieze banii pe bilete ori să ofere o altă rută către destinaţia aleasă de pasager, cât mai repede cu putinţă.

 

×