x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piromanul din Vizireni a fost capturat de politie

Piromanul din Vizireni a fost capturat de politie

12 Ian 2005   •   00:00

Piromanul care a speriat comuna buzoiana Vizireni a fost prins ieri-dimineata de politisti. Tatomir Stancu, in varsta de 25 de ani, a produs cel putin sapte incendii in numai doua luni. Anchetatorii sustin ca, din 8 si pana in 16 noiembrie 2004, Stancu a pus la cale cinci incendii, iar alte doua le-a produs in noaptea de 9 spre 10 ianuarie a.c.

ION ALEXANDRU

Ultimele doua focare au fost aprinse intentionat la interval de mai putin de o ora. Piromanul a dat foc la doua capite de furaje. Focul s-a extins, distrugand aproximativ 15 tone de lucerna si 7 metri cubi de lemn de foc depozitat intre cele doua capite cu fan.

Autoritatile au estimat prejudiciul la peste 25 de milioane de lei. Al doilea incendiu provocat tot de Stancu in noaptea respectiva a distrus casa unui localnic, prejudiciul ridicandu-se la 30 de milioane de lei. Desi incendiile provocate intr-un interval de doua luni in localitatea Vizireni au inspaimantat localnicii, autoritatile nu au reusit pana ieri sa-l identifice pe autor.

DOAR MOTIUNI SIMPLE
Pompierii militari care au intervenit au stabilit ca sursa de aprindere a fost o flacara creata intentionat sau din culpa. La randul lor, satenii au solicitat ajutorul politiei si au organizat pande pentru prinderea piromanului. Tatomir Stancu, de profesie crescator de animale, era, potrivit primarului Ion Canjau, "un baiat linistit, care nu ne-a creat niciodata probleme". Suspectul a fost retinut si este cercetat pentru distrugere.

×
Subiecte în articol: observator