x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pisicile aristocrate îşi caută părinţi adoptivi

Pisicile aristocrate îşi caută părinţi adoptivi

19 Noi 2010   •   21:47
Pisicile aristocrate îşi caută părinţi adoptivi

Dacă, într-adevăr, pisicile nu sunt decât nişte lei în miniatură care iubesc şoarecii, urăsc câinii şi comandă oamenilor, cum obişnuia să spună umoristul american Oliver Herford, atunci Yoda, Puica şi Lady sau cele două "haimanale" şi "aristocrata" salvate de pe străzi din gurile flămânde ale dulăilor sau de sub roţile maşinilor sunt felinele care încearcă să îşi găsească viitorii stăpâni pe care să-i educe. Fiindcă, oricine ştie că în prezenţa unei pisici omul nu este decât o biată jucărie născocită pentru a o servi.

Statut de care Lady, pisica de angora gasită muşcată într-o intersecţie din Bucureşti, este cea mai conştientă. Ca o bătrână doamnă din înalta societate care ţine atât la etichetă, cât şi la tabieturi refuză politicos cu câteva miorlăituri bine-crescute să "discute" cu necunoscuţii, are manierele unei aristocrate la masă şi se uită cu o privire mirată, uşor dezaprobatoare, la cele două surate cu care împarte actualul spaţiu. Mai tinere şi fără pedigree -  apărute pe stradă - deci poate nu colegele de apartament pe care şi le-ar fi ales, Yoda şi Puica îi cam fură mâncarea, locul în care îşi face siesta şi cam toată liniştea şi confortul la care speră o pisică precum Lady. Dar nu se plânge oamenilor, ci cu coada şi capul semeţ se duce în altă parte. Până la urmă cine ştie, poate vor obosi şi o vor lăsa în pace?

Pe de altă parte, Yoda, pisicuţa cenuşie care îşi împarte numele cu un faimos maestru Jedi, inspirată probabil de ceea ce a văzut la televizor, s-a decis că este şi ea un... căţel. Adevărat, tânără, la doar cinci luni de viaţă nu ştie prea multe despre neamul pisicesc din care se trage. Dar nici că îi pasă prea mult şi exact ca cel mai bun prieten al omului ţi se încurcă imediat printre picioare, te urmăreşte cu insistenţă, îţi sare în poale şi încearcă să te pupe. Asta atunci când nu aleargă după jucăria de plastic la aport, cu coada în vânt, exact ca un căţel. Sau când nu face echipă cu buna ei prietenă Puica pentru un mic "complot" îndreptat împotriva bătrânei doamne Lady.

Puica este introvertita acestui "grup". Dacă maidaneza neagră ca smoala te place, te place. Atunci îţi sare direct în braţe, îşi ridică coada ca o antenă de radar care cine ştie ce trebuie să descopere, stă nemişcată, şi aruncându-şi privirea de Sfinx cu ochi verzi parcă întreabă din căutătură: "Şi acum ce vrei să faci?". Apoi începe să toarcă. Înceţişor din pieptul acoperit cu puf fin care vibrează de mulţumire. Nu de alta, dar a mai găsit un alt biet supus pe care să-l educe. Fiindcă, la urma urmei, oricine ştie că în prezenţa unei pisici omul nu este decât o biată jucărie născocită pentru a o servi.
Cele trei pisici sunt oferite gratuit de Fundaţia Vier Pfoten spre adopţie celor interesaţi, animalele sunt vaccinate, deparazitate şi sterilizate. Mai multe informaţii la office@vier-pfoten.ro

×