x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pistă de bicilete între România şi Ungaria

Pistă de bicilete între România şi Ungaria

19 Aug 2009   •   00:00

O pistă de biciclete între oraşele Mako din Ungaria şi Nădlac - România va fi realizată în perioada următoare. Primăria din Nădlac a câştigat, în parteneriat cu unele administraţii locale din ţara vecină, proiectul cu finanţare europeană pentru construcţia acestui obiectiv. Ulterior, pista de biciclete ar urma să ajungă la Arad.



O astfel de pistă a început să fie construită în acest an şi între Bulgaria şi România - între staţiunea 2 Mai şi oraşul bulgar Shabla, tot din fonduri fonduri europene, în cea mai mare parte. Autorităţile române ar urma să amenajeze 5 kilometri de pistă, până la punctul de trecere a frontierei în ţara vecină, iar restul va fi amenajată de bulgari.

Potrivit primarului localităţii arădene Nădlac, administraţia locală a câştigat recent, în parteneriat cu administraţiile unor localităţi din Ungaria, trei proiecte importante cu finanţare europeană, printre care şi cel privind construcţia pistei de biciclete.

Un alt proiect vizează reabilitarea drumului de legătură între oraşul Nădlac şi localitatea Csanadpalota din Ungaria (51.500 de euro), iar cel de-al treilea are drept scop creşterea responsabilităţii şcolarilor faţă de mediul înconjurător, proiect realizat între Grupul Şcolar "J. G. Tajovsky" din Nădlac şi o organizaţie neguvernamentală din Budapesta. În cadrul acestui din urmă proiect se va realiza un cabinet multimedia, dotat cu 10 calculatoare, precum şi cu mobilierul necesar funcţionării.

"Oraşul Nădlac a pierdut venituri la bugetul local în valoare de 2.600.000 lei după intrarea României în Uniunea Europeană şi încetarea activităţii magazinelor duty-free dintre cele două vămi, precum şi a firmelor de comisionare vamală. Din acest motiv, am căutat să accesăm fonduri europene, în parteneriat cu administraţiile unor localităţi din ţara vecină, cele trei proiecte fiind un exemplu în acest sens", a spus primarul oraşului Nădlac, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: observator