x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Județean Ilfov

Plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Județean Ilfov

27 Iun 2021   •   13:20
Plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Județean Ilfov

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” va depune plângere penală împotriva BEJ Ilfov. Reprezentanții alianței USR PLUS-PMP vorbesc despre nereguli majore în organizarea alegerilor locale parțiale de la Bragadiru.

Alianța „Împreună pentru Bragadiru”, formată din USR-PLUS și PMP, a anunțat că va depune plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Județean (BEJ) Ilfov. Reclamanții sunt nemulțumiți de faptul că „BEJ Ilfov a decis eliminarea delegaților acreditați ai Alianței din secțiile de votare, cu încălcarea legii”.

Reclamanții mai spun că decizia BEJ Ilfov vine în urma solicitării depuse de PNL, filiala Bragadiru, privind îndepărtarea delegaților acreditați din incinta birourilor electorale ale secțiilor de votare, după ce delegații Alianței au semnalat multiple nereguli în desfășurarea alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021.

Biroul Electoral Județean Ilfov a decis că delegații Alianței „Împreună pentru Bragadiru” pot participa doar la numărarea voturilor, au explicat reprezentanții USR PLUS, care mai reclamă și alte nereguli.

„Anterior, BEJ Ilfov a decis și scoaterea reprezentanților Alianței din secțiile de votare. Alianța „Împreună pentru Bragadiru” reclamă și multiple încercări de fraudare a votului, prin fotografierea buletinelor de vot, dar și prin lipirea unor pliante electorale cu sigla AUR pe parbrizele mașinilor parcate în apropierea secțiilor de votare. Delegații Alianței au sesizat Jandarmeria și Poliția, care se află la fața locului, însă această practică este continuată”, scrie în comunicatul USR PLUS.

×