x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu. Pilotul a murit

Un planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu. Pilotul a murit

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   20:06
Un planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu. Pilotul a murit
Sursa foto: ISU Bihor

Un planor s-a prăbușit duminică lângă Aerodromul Ineu din județul Bihor. Pilotul a murit, a anunțat ISU Bihor.

Update 21:21: Pilotul care a murit, astăzi, a fost identificat ca fiind un bărbat de 40 de ani, din municipiul Oradea. Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma efectuării necropsiei, transmite Poliţia, într-un comunicat de presă. 

"Nu putem să excludem posibilitatea de a fi lovit o pasăre sau în sfârșit un alt obiect sau în să fi fost o cedare de material. Însă de regulă cei care zboară cu planorul, planoriștii sunt oameni care, repet, se confundă cu aparatul de zbor. Sunt, adevărații zburători, este zborul fără motor, fără alte posibilități. El se ridică în aer, e ca ciocârlia în slăvi și acolo face cele mai frumoase lucruri, maiestuoase. Nu încerc să poetizez sau astea, dar tot respectul pentru cei care fac astfel de zboruri și toată părerea de rău și regretul că s-a pierdut o viață a unui zburător. Nu știu cine e, dar e un om deosebit", a spus la Antena 3 CNN, Sorin Stoicescu, specialist în aviație.

Accidentul a fost anunțat la ora 19.03. ISU Bihor a fost sesizat cu privire la prăbușirea unui planor, în apropierea pistei Aerodromului Ineu.

La locul indicat au fost mobilizate trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare și două autospeciale de stingere, dar și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Pilotul nu a mai putut fi salvat, medicul constatând decesul acestuia, a precizat ISU.

Autoritățile competente vor începe o anchetă pentru a stabili de ce s-a prăbușit planorul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

planor

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident aviatic planor prăbușit