x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plătim ca să trecem Dunărea la Feteşti

Plătim ca să trecem Dunărea la Feteşti

03 Aug 2009   •   00:00

Taxa de trecere aplicată pentru utilizarea podului peste Dunăre la Feteşti-Cernavodă va fi introdusă de astăzi. Posesorii de autoturisme vor plăti 10 lei, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).



Taxa plătită de proprietarii de motociclete, inclusiv cele cu ataş, va fi de 7 lei, microbuzele, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată sub 12 tone vor plăti 35 de lei, iar autobuzele, autocarele, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv) - 47 de lei. Pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe (inclusiv) taxa a fost stabilită la 68 de lei.

Cuantumurile au fost stabilite printr-un ordin al fostului Ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, emis în februarie 2008. Tarifele se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs. Agenţia de Control şi Încasare este situată pe tronsonul de autostradă Feteşti-Cernavodă, la kilometrul 144+251.

×
Subiecte în articol: observator