x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pleacă Culcer, vine Culcer? Postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, scos la concurs

Pleacă Culcer, vine Culcer? Postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, scos la concurs

de Gabriela Antoniu    |    21 Noi 2011   •   21:00
Pleacă Culcer, vine Culcer? Postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, scos la concurs

Televiziunea Romana organizeaza, in perioada 8-31 decembrie, un concurs pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, in conditiile in care ocupanta acestui post, Rodica Culcer, a implinit anul acesta varsta legala de pensionare.

Durata contractului noului director al stirilor TVR va fi de trei ani, potrivit unui anunt facut public luni seara de Societatea Romana de Televiziune (SRTv). Cei interesati de sefia stirilor TVR vor prezenta la inscriere un proiect managerial specific postului, in care isi vor expune viziunea manageriala asupra functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport plecand de la doua coordonate: adaptarea functionarii Directiei la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info, cu acoperirea, totodata, a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora; relatia Directiei cu celelalte structuri functionale din SRTv. Probele de concurs vor fi: un test de limba engleza, notarea proiectului managerial si un interviu final. Candidatii preselectati in urma depunerii dosarelor vor fi contactati in vederea efectuarii evaluarii psihologice. Cei interesati de acest post pot sa isi depuna candidaturile pana la data de 5 decembrie, ora 16:00, inclusiv. Responsabilitatile noului director vor fi planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor desfasurate in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil pana la 30 iunie. Rodica Culcer a depus pe 29 iunie o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare atributiile de director al stirilor TVR pana la ocuparea prin concurs a acestui post. Desi s-a specu­lat ca ar fi fost lasata din brate de seful statului, Rodica Culcer ar ramane in cartile puterii si dupa ce va parasi postul de sef al Directiei de Stiri. Potrivit unor surse politice, calculele ar fi ca ea sa fie propulsata in postul de presedinte-director general al TVR. Informatia nu este noua. Ea a mai fost vehiculata si la inceputul acestui an. Atunci, surse din TVR declarau pentru inpolitics.ro ca Rodi­ca Culcer e in carti pentru a-i lua locul actualului presedinte-director al TVR, Alexandru Lazescu. Formula prin care urma sa fie debarcat actua­lul Consiliu de Administratie al TVR cu Lazescu cu tot era trantirea in Parlament a raportului de activitate al televiziunii publice pe 2010.

Potrivit legii TVR, 'raportul anual, impreuna cu contul de executie bugetara al fiecarei societati, va fi depus pana la data de 15 aprilie a anului urmator si, cu avizul comisiilor pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, vor fi supuse dezbaterii si aprobarii celor doua Camere reunite.(...) Respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a Consiliului de Administratie respective'.

Votul pe raportul TVR pe 2010 era programat in luna mai. De atunci au trecut sase luni, iar raportul este tinut prin sertare. Ceea ce alimenteaza suspiciunile ca e tinut cu un anumit scop si ca va fi pus pe ordinea de zi a Parlamentului la momentul oportun. Iar momentul oportun ar putea aparea oricand, avand in vedere ca anul viitor au loc alegeri locale si parlamentare.

Cat priveste postul de director la Stiri, surse din TVR spun ca sunt deja doi pretendenti: Ada Mesesan, fosta sefa a Biroului de Presa al PDL si membru in CA al TVR, si Andrei Postelincu, analist economic si jurnalist, fost colaborator la BBC, ca si Rodica Culcer.

×