x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plimbată între spitale până a murit

Plimbată între spitale până a murit

de Violeta Fotache    |    11 Ian 2010   •   00:00
Plimbată între spitale până a murit
Sursa foto: /JURNALUL FOTO

Anchete peste anchete s-au declanşat pentru descoperirea vinovaţilor în cazul femeii din Giurgiu care a murit în maşină, după ce responsabili din mai multe spitale şi cabinete medicale au jucat ping-pong cu pacienta.



Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu a început, sâmbătă, o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a murit, cu o zi în urmă, femeia în vârstă de 59 de ani, după ce a fost trimisă la mai multe spitale şi cabinete medicale, informează Mediafax. Potrivit directorului DSP Giurgiu, Paul Marinescu, dacă vor fi constatate erori profesionale ale personalului medical, vor fi aplicate sancţiuni în funcţie de gravitatea faptelor. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, care a declanşat o anchetă internă, consideră deja că medicii unităţii au procedat corect în acest caz, în condiţiile în care femeia a fost supusă investigaţiilor medicale, care au relevat faptul că nu avea febră, hipertensiune sau tensiune mică şi nici insuficienţă cardiorespiratorie.

BĂLBĂIALĂ LA DIAGNOSTICARE
Marian Licuţă, fiul femeii decedate, spune că mama lui s-a simţit rău încă de joi, dar că medicii au pus diagnostice contradictorii. Internistul a suspectat-o de laringită acută şi i s-a făcut trimitere la Spitalul Colţea din Bucureşti, unde diagnosticul a fost infirmat. Ulterior, după ce femeii i-a fost făcută o radiografie la plămâni, potrivit Mediafax, un medic de gardă de la SPU Giurgiu i-a spus joi lui Marian Licuţă că starea mamei lui nu e gravă, astfel că femeia în vârstă de 59 de ani nu a fost internată. Vineri, un alt medic de acolo i-a spus că femeia are probleme la plămânul stâng şi ar necesita transport şi tratament la Bucureşti. "Am ajuns la un cabinet particular din oraş, care era închis, iar după aceea am ajuns la medicul de familie, dar, în momentul când trebuia să o luăm să o ducem la Spitalul Filaret, cu trimitere, mama a leşinat în maşină. Am chemat Ambulanţa, au intervenit prompt, dar nu s-a mai putut face nimic, a murit în maşină!", a spus Marian Licuţă. Anchetă fac şi poliţiştii şi procurorii giurgiuveni pentru a stabili dacă există sau nu culpe medicale cu caracter penal.

×
Subiecte în articol: observator