x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploi, lapoviţă, viscol şi ninsoare. Vezi prognoza până marţi

Ploi, lapoviţă, viscol şi ninsoare. Vezi prognoza până marţi

03 Feb 2013   •   09:44
Ploi, lapoviţă, viscol şi ninsoare. Vezi prognoza până marţi
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Conform unei informări meteorologice emise de ANM, pe arii extinse vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi în regiunile nordice, precipitaţii mixte în vestul şi centrul ţării şi predominant ploaie în sud şi sud-est. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp, cu probabilitate mai mare în nord-vest. Vântul va fi alert în majoritatea regiunilor, iar la munte va viscoli zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi 18 grade în sud-estul extrem.

 
Vremea în Bucureşti
 
În Bucureşti, norii acoperă cerul şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat şi cu intensificări temporare. Temperatura aerului este cu aproape 10 grade mai ridicată decât în mod obişnuit la început de februarie, maxima termică ajunge în jurul valorii de 15 grade.
 
Vremea la munte
 
La munte, cerul va fi noros şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-20 /mp cu probabilitate mai mare în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări susţinute, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, vitezele la rafală vor depăşi 70-80 km/h, viscolind zăpada. Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă din belşug, stratul măsoară 72 de cm la Sinaia, 55 cm la Predeal, 26 cm la Arieşeni, 48 cm la Straja, 30 cm la Poiana Braşov şi 50 cm la Păltiniş.
 
Vremea pe regiuni
 
Vreme fără soare şi astăzi în regiunile de dincolo de munţi. În plus, temperatura este în scădere semnficativă, aşa că ploile prezente pe arii extinse trec tot mai mult în lapoviţe şi ninsori, în special în partea a doua a zilei. Maximele termice ating valori de 6 grade la Timişoara şi la Cluj-Napoca, 5 grade la Oradea şi 4 grade la Baia Mare. Ceva mai mari, în sudul Transilvaniei inclusiv în depresiuni unde nu se răceşte încă: 8 grade la Sibiu, 10 la Braşov, 7 grade la Miercurea Ciuc. În sud, plouă pe arii extinse, dar în timp ce în Oltenia cerul este noros toată ziua, în Muntenia sunt şi şanse de soare. Vântul va fi moderat cu intensificări în special în Bărăgan. Temperaturile maxime ajung la 7-9 grade în Oltenia, dar mult mai mari în Muntenia 15 grade la Buzău şi Ploieşti, 16 grade la Slobozia, 17 grade la Giourgiu şi 18 grade la Călăraşi. Şi în Dobrogea este mai cald decât ieri: în jur de 16 grade la Medgidia, Tulcea şi Constanţa. Vor fi înnorări temporare şi local ploi şi intensificări ale vântului, în special pe litoral. Ceva şanse de soare şi în sudul şi centrul Moldovei, dar este posibil să şi plouă. în nordul regiunii, ploile trec pe parcursul zilei în lapoviţă şi ninsoare. Din punct de vedere termic, există o diferenţă mare între sudul regiunii care înregistrează la amiază valori de 14-15 grade la Focşani şi Galaţi şi partea de nord unde se răceşte: 1 grad la Suceava, 4 grade la Botoşani.
 
Vremea pe 2 zile
 
Mâine, local mai ninge slab în regiunile nord-vestice şi centrale, iar dimineaţa mai plouă slab în sud-estul extrem. Vântul va sufla cel mult moderat şi va avea unele intensificări în zona înaltă de munte. Seara sunt condiţii de ceaţă în zonele joase din sud şi est. Maximele termice vor fi cuprinse între minus 1 grad la Miercurea Ciuc şi 7 grade cu plus la Giurgiu, Focşani şi Tulcea, valori peste mediile climatologice cu 1-2 grade. în capitală, mâine, cerul va fi temporar noros, iar vântul nu va trece de moderat. în zori, temperatura nu depăşeşte zero 1 grad dimineaţa şi 6-7 grade la amiază, temperatură apropiată de normalul perioadei. Marţi, vremea intră din nou într-un proces de încălzire. Cerul se menţine variabil, cu înnorări în vestul şi nordul ţării unde pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, predominant ploi, iar la munte vor fi ninsori. Maximele termice se încadrează între zero grade în depresiunile intramontane din estul Translivaniei şi 11-12 grade în Lunca Dunării. În Bucureşti, marţi, vreme caldă cu cer variabil. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de luni, chiar dacă dimineaţa e răcoare, minus 4 minus 2 grade, amiaza vine cu 9-10 grade.
 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ploi lapoviţă anm