x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile au făcut ravagii în Vâlcea: Sate izolate, gospodării inundate, trafic alternativ pe Valea Oltului

Ploile au făcut ravagii în Vâlcea: Sate izolate, gospodării inundate, trafic alternativ pe Valea Oltului

15 Mai 2014   •   09:13
Ploile au făcut ravagii în Vâlcea: Sate izolate, gospodării inundate, trafic alternativ pe Valea Oltului

Comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Vâlcea a rămas izolată, după ce râul Topolog a distrus, joi dimineaţa, un pod rutier de pe drumul judeţean care făcea legătura cu satul Dosul Râului, aproximativ 150 de persoane fiind izolate.

'Un pod construit în 2007 a fost efectiv distrus de ape, după ce râul Topolog care a adus aluviuni, copaci şi alte lucruri a rupt efectiv podul. Accesul spre Nicolae Bălcescu se face acum prin ocol, fie prin judeţul Argeş, comuna Cuca, fie prin sud, prin judeţul Olt, prin Vitomireşti. În prima variantă înseamnă un ocol de 30 de km, dar şi de aici avem un kilometru pe jos. Încercăm să asigurăm familiilor izolate cele de trebuinţă pentru trai şi vom face apel la armată pentru a realiza un pod de pontoane, până când vom realiza un pod nou', a precizat, pentru Agerpres, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

De altfel, potrivit acestuia, 32 de localităţi din judeţ au fost afectate de ploile care căzut toată noaptea de miercuri spre joi, echipele ISU fiind suplimentate şi acţionând cu motopompe pentru scoaterea apei din gospodării.

Majoritatea comunelor se află în sudul judeţului şi în regiunea Drăgăşani.

Pe Valea Oltului se circulă alternativ, deoarece la kilometrii 217, 220, 224 sunt aluviuni pe carosabil, iar la kilometrul 224 un arbore s-a prăbuşit pe mijlocul drumului.

Între Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti traficul a fost deviat prin comuna Dăeşti, deoarece pe DN7 aluviunile căzute pe carosabil au blocat circulaţia.

Calea ferată Băbeni-Berbeşti rămâne închisă, iar în municipiul Râmnicu Vâlcea, în cartierul Râureni, aproximativ 20 de gospodării sunt inundate.

Echipe ale APAVIL (operatorul regional care are ca obiect principal de activitate furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare) monitorizează pasajele rutiere Dacia, Bogdan Amaru şi Carol I, dar şi zonele din cartierele Goranu, Petrişor şi Dealul Malului pentru a scoate apele care se scurg de pe versanţi în gospodăriile oamenilor.

Judeţul Vâlcea se află şi joi sub avertizare de Cod galben, după ce miercuri a fost sub Cod portocaliu, privind căderile masive de precipitaţii.

×