x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile TORENȚIALE fac ravagii. Drumuri blocate, case inundate, trafic feroviar întrerupt. Cod portocaliu de INUNDAŢII

Ploile TORENȚIALE fac ravagii. Drumuri blocate, case inundate, trafic feroviar întrerupt. Cod portocaliu de INUNDAŢII

12 Oct 2016   •   09:18
Ploile TORENȚIALE fac ravagii. Drumuri blocate, case inundate, trafic feroviar întrerupt. Cod portocaliu de INUNDAŢII
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Ploile TORENȚIALE fac ravagii. Furtunile, ploile și inundațiile au provocat probleme în întreaga țară. Circulația trenurilor este, în acest moment, paralizată în Galați, după ce apa a inundat macazul.

În Capitală și în mai multe orașe din țară copacii au căzut peste mașini, acoperișurile au fost smulse de vânt iar șoferii au fost nevoiți să își abandoneze mașinile în mijlocul lacurilor formate sub anumite poduri.

Circulaţia este oprită pe două drumuri naţionale şi traficul este îngreunat pe mai multe rute din ţară ca urmare a precipitaţiilor abundente, informează miercuri dimineaţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Din cauza căderilor de stânci de pe versanţi, provocate de precipitaţiile semnificative, circulaţia rutieră pe DN 10 Buzău - Braşov este oprită pe ambele sensuri, la km 80, în zona localităţii Siriu.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău - DN 10 - Cislău - DJ 102B - Vălenii de Munte - DN 1A - Cheia - Săcele - Braşov. Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Buzău - DN 1B - Ploieşti - DN 1A - Braşov.

Drumul naţional 67C - Transalpina este în continuare închis între Rânca şi Obârşia Lotrului, între kilometrii 34 şi 59, ca urmare a zăpezilor abundente şi vântului puternic din ultimele zile.

Circulaţia feroviară este afectată în gara din Galaţi după ce macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă, precizează sursa citată. Restricţia de viteză este de 5 kilometri pe oră.

Traficul rutier se desfăşoară cu greutate pe DN2 Focşani - Bacău, la km 223, între localităţile Domneşti şi Rugineşti, din judeţul Vrancea. Pe sensul către Focşani este afectată prima bandă şi o parte din banda 2.

Ploile abundente au îngreunat traficul şi pe DN1B Ploieşti - Buzău, la km 31, în zona localităţii prahovene Loloiasca. Pe carosabil, nivelul apei este de aproximativ 5 centimetri, potrivit informării Centrului Infotrafic.

În judeţul Brăila, circulaţia auto pe DN21 Slobozia - Brăila este afectată la km 62, în zona localităţii Bărăganu. Un autotren a rămas, noaptea trecută, imobilizat pe carosabil după ce mai multe pneuri ale acestuia au făcut explozie.

Având în vedere atenţionările meteorologilor, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care pe partea carosabilă se va depune un strat de zăpadă, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Trafic feroviar întrerupt în oraşul Galaţi

Traficul feroviar este întrerupt, miercuri dimineaţă, în gara din Galaţi, din cauza precipitaţiilor căzute, informează Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

''Ca urmare a precipitaţiilor abundente, macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă şi, din acest motiv, trenurile nu mai pot pleca din acest loc. De asemenea, locomotivele nu pot intra în aceasta gară'', precizează sursa citată.

Judeţul Galaţi se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ.

14 judeţe sub COD PORTOCALIU de ploi şi inundaţii, iar alte 19 sub COD GALBEN!

Meteorologii avertizează că, până la ora opt seara, ploi puternice vor cădea în Moldova, Dobrogea şi în nordul Munteniei. 14 judeţe sunt sub Cod portocaliu de vreme rea începând de marţi seară.

În intervalul 11 octombrie, ora 18:00 - 12 octombrie, ora 20:00, judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa şi Tulcea, precum zona de munte aferentă judeţului Dâmboviţa se vor afla sub Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări susţinute ale vântului. În aceste zone se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50...60 l/mp şi pe arii restrânse 80...90 l/mp.

Pe de altă parte, în perioada 11 octombrie, ora 15:00 - 13 octombrie, ora 10:00, judeţele Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Mureş, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti se vor afla sub Cod galben de ploi.

Potrivit meteorologilor, în special în sud-estul, estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

 

×
Subiecte în articol: ploi torentiale