x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plombare provizorie

Plombare provizorie

de Monica Andrei Capatos    |    16 Feb 2010   •   00:00

Gropile au apărut precum ciupercile după ninsoare şi au testat nervii şoferilor. Bilanţul: 100 de artere principale ale Capitalei sunt ciuruite.

Repararea de urgenţă a acestora a fost pusă în discuţie la în­ceputul lunii, primarul general, Sorin Oprescu , cerându-le constructorilor acest lucru.

N-au prea percutat la mesajul edilului, a venit şi ninsoarea, aşa că ieri s-au întâlnit din nou. "Se va începe cu arterele unde gropile au un grad de pericol ridicat care fac aproape imposibilă circulaţia. M-am asigurat că se va lucra 24 de ore din 24, urmând ca arterele cu primă urgenţă să fie remediate în câteva zile", a spus Sorin Oprescu.

O zonă unde gropile transformă circulaţia într-un coşmar este Bulevardul Iuliu Maniu, intersecţia de la Răzoare şi Şoseaua Antiaeriană. Oprescu le-a cerut constructorilor să folosească soluţia experimentată în cursul săptămânii trecute, în Piaţa Eroii Revoluţiei. Pe această arteră asfaltul este un lux, traversarea acesteia fiind o adevărată aventură.

Întrebat de ce firmele nu au folosit până acum soluţia experimentată, Oprescu a spus că, deşi aceasta nu re­pre­zin­tă o noutate, nu a fost folosită din cauza costurilor foarte mari, soluţia necesară pentru acoperirea unei gropi de un metru cub costând aproximativ 3.000 de euro.

Inspectorii municipalităţii vor monitoriza în fiecare zi modul în care au fost efectuate reparaţiile gropilor, acestea fiind inventariate şi clasificate în funcţie de gradul de periculozitate. Până acum o singură firmă de construcţii a fost sancţionată pentru faptul că nu şi-a respectat promisiunile. Oprescu a precizat că a fost executată o parte din garanţia depusă de societatea Eurovia Construct, banii fiind încasaţi, din cauza faptului că nu şi-a executat obligaţiile contractuale la timp în privinţa gropilor.

×
Subiecte în articol: observator