x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PNL: Cererea de reexaminare a Legii pensiilor, gest formal, nu participăm la BP al Camerei

PNL: Cererea de reexaminare a Legii pensiilor, gest formal, nu participăm la BP al Camerei

11 Oct 2010   •   00:00

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, că cererea de reexaminare a Legii pensiilor reprezintă un gest formal, de imagine, întrucât parlamentarii nu vor putea discuta legea în ansamblu, el precizând că liberalii nu vor participal la BP al Camerei, când se va discuta această temă.

"Am reconfirmat decizia cu privire la strategia grupului parlamentar de la Cameră: nu vom participa la şedinţele de Birou Permanent şi nici la cele de plen conduse de Roberta Anastase - inclusiv când se va pune problema cererii de reexaminare - până la demisia Robertei Anastase", a spsu Voicu.

El a arătat că cererea de reexaminare este un gest formal şi de imagine al preşedintelui, având în vedere că această cerere nu rezovă nici problemele de fond din cuprinsul legii, referitoare la punctul de pensie şi la pensionarii militari, nici chestiunea de procedură, legată de acuzaţiile de fraudă a votului.

Voicu a spus că cererea de reexaminare va fi discutată doar pe acel articol invocat de preşedinte, referitor la reducerea vârstei de pensionare la femei, şi că nu se va vota din nou întreaga lege.

"Corpul legii, adoptat prin fraudă, va rămâne în continuare un document, în opinia noastră, fără bază legală", a spus Voicu.

×
Subiecte în articol: observator