x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Podul Eroilor - Soferul ucigas e "daltonist"

Podul Eroilor - Soferul ucigas e "daltonist"

de Miruna Pasa Petru    |    01 Sep 2006   •   00:00
Podul Eroilor - Soferul ucigas e "daltonist"

Autorul accidentului de la Podul Eroilor, in care si-au pierdut viata regizorul Cristian Nemescu, inginerul de sunet Andrei Toncu si taximetristul Dumitru Arustei, sustine ca viteza cu care rula ar fi fost in jur de 40-50 km/ora si ca nu si-a putut da seama de culoarea galbena a semaforului.

Avocatii lui Ali Imram au incercat ieri la Tribunalul Bucuresti sa acrediteze ideea ca accidentul nu s-ar fi produs din vina exclusiva a clientului lor. Ei au pledat pentru cercetarea britanicului in stare de libertate si au sustinut necesitatea unei expertize tehnice care sa stabileasca viteza cu care circula britanicul, dar si modul in care functiona semaforul de la locul accidentului.

Imram a declarat la randul sau instantei ca regreta tot ce s-a intamplat si ca intelege durerea familiilor celor care au decedat. "Ma rog sa nu se intample nimanui asa ceva. Oricum viata mea nu va mai fi la fel vreodata. Va trebui sa traiesc toata viata cu aceasta povara. Sunt inca in stare de soc dupa tot ce s-a intamplat", a spus Imram, care, prin intermediul avocatei Andreea Parvulescu, a lansat familiilor celor trei victime un mesaj. Ea a fost mandatata sa ajute financiar rudele celor decedati, facand referire in special la copilul taximetristului, caruia Imram ii va asigura toate cele necesare pana la varsta majoratului.

PODUL EROILOR. Deasupra indicatorului "trecere de pietoni" se afla "cedeaza trecerea" (incercuit). Un sofer grabit nu-l poate zari

RAMANE DUPA GRATII. Procurorul de sedinta a cerut in schimb mentinerea inculpatului dupa gratii, sustinand ca acesta a trecut pe rosu cu o viteza peste limita legala, indiferent ce ar incerca sa spuna acum. "Este suficient sa ne uitam la avariile grave ale autoturismului Porsche pentru a ne da seama ca viteza inculpatului nu era atat de mica", a sustinut reprezentantul Ministerului Public. In urma deliberarilor, instanta a respins ca nefondat recursul lui Ali Imram si a decis ca acesta sa ramana dupa gratii.

LA FATA LOCULUI. Semaforul asupra caruia avocatii britanicului au incercat ieri sa arunce semne de intrebare afiseaza intr-adevar pentru numai doua secunde culoarea galbena. De asemenea, semnul "Cedeaza trecerea", fixat deasupra semaforului, nu se poate vedea din cauza crengilor unui copac. Cu toate acestea, semaforul este perfect vizibil din orice unghi, iar culorile acestuia sunt suficient de clare pentru a nu lasa loc de vreo indoiala.
×
Subiecte în articol: observator