x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Podul peste Dunăre Calafat-Vidin – vedetă la X Machines, difuzat de Discovery

Podul peste Dunăre Calafat-Vidin – vedetă la X Machines, difuzat de Discovery

28 Oct 2011   •   07:51
Podul peste Dunăre Calafat-Vidin – vedetă la X Machines, difuzat de Discovery

O echipa a televiziunii Discovery Channel se afla in Bulgaria, unde a inceput filmarile la documentarul 'Podul Dunarea 2', despre constructia care va conecta localitatile Vidin (Bulgaria) si Calafat (Romania), anunta agentia Novinite.

Documentarul va fi difuzat in cadrul seriei X Machines, care se focalizeaza pe proiectele majore de management in constructii din intreaga lume.

Termenul initial pentru darea in folosinta a Podului peste Dunare 2 a fost Octombrie 2010, dar a fost intarziat mai bine de un an din cauza dificultatilor tehnice si a problemelor administrative, care au condus la dispute intre constructorii spanioli si guvernele celor doua tari beneficiare.

Desi poarta numarul '2', podul Calafat-Vidin este a treia constructie de acest tip (pod peste Dunare in segmentul romano-bulgar la Dunarii), prima fiind podul construit in secolul al IV-lea, in vremea Imparatului Constantin I cel Mare al Imperiului Roman, iar a doua podul intre Giurgiu si Ruse, construit in 1954. Podul roman, cel mai lung din toata antichitatea (2.437 m) a avut o durata scurta, de circa 30-40 de ani (data la care a fost distrus difera, in functie de surse).

×
Subiecte în articol: pod dunare discovery x machines