x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ”Poetul neamului” Arion, PDL, se vrea primar

”Poetul neamului” Arion, PDL, se vrea primar

de Monalise Hihn    |    14 Mai 2012   •   11:15
”Poetul neamului” Arion, PDL, se vrea primar

Hotarat lucru: campania electorala scoate din candidati toate frustrarile. Este si cazul deputatului PDL de Hunedoara, Viorel Arion, supranumit si '265 de contracte cu statul', acesta fiind numarul de intelegeri comerciale pe care firmele sale le-au derulat cu firme sau institutii publice. Asa ca, parlamentarul de Hunedoara, inscris in cursa electorala pentru ocuparea postului de primar, din partea Uniunii Social Populare (PDL+UNPR+ramasite din PNTCD), s-a apucat sa scrie stihuri, pe care le-a recitat la propria lansare.

Ca 'poet al neamului', Arion a scris:
'Cand eram copil, mic si neumblat,
Ma uitam uimit catre combinat.
Fumul izbucnea, rosu din furnale,
Fonta si otelul frematau in oale.
Astazi, doar molozul a ramas. Atat!
Si orasul este ca un vis urat.
Peste groapa hada si de moloz plina,
Vom aduce maine-o raza de lumina.
Nu voi fi primarul vesnic in vacanta,
Ci voi fi primarul denumit SPERANTA.
Priviti-ne bine si retineti clipa
Pentru Hunedoara, NOI SUNTEM ECHIPA!'.

Sigur ca penibilul nu cunoaste margini, iar deputatul PDL le-a explicat celor care au avut rabdare sa il asculte ca "In primele zile dupa ce imi voi lua mandatul la primarie, imi voi lua ranita in spate si voi pleca dupa investitori, pentru ca Hunedoara are nevoie de locuri de munca si, implicit, de investitori. Toti cei care au guvernat aceasta administratie locala pana acum au avut cuvantul de ordine demolare, e timpul sa inlocuim a demola cu a construi'. Arion a uitat sa precizeze ca el insusi a dat in judecata MUNICIPIUL HUNEDOARA, cerand in Dosarul nr. 427/221/2012, deschis la Judecatoria Deva, daune in valoare de 500.000 de lei, pentru defaimare si calomnie. In acelasi timp, una dintre firmele sale, COMSER, a contestat licitatia privind atribuirea lucrarilor de reparatie a strazile din interiorul cartierelor din Hunedoara.

In schimb, astazi, deputatul PDL le propune hunedorenilor niste proiecte care starnesc rasul. In programul sau, el le promite hunedorenilor ca le va construi o plaja publica pe malul lacului Cincis. Nu mai conteaza ca 'balta' se afla pe teritoriul comunei Teliuc. Acolo detin terenuri colegii sai de partid, Adriean Videanu si Raluca Turcan, si poate Viorel Arion o fi dispus sa le cumpere cu banii Primariei Hunedoara. Apoi, el doreste sa construiasca un soi de casa a pensionarilor pe ruinele unei cladiri ce se afla in proprietatea unui investitor din Arad, iar ce a mai ramas din imobil este gajat la banca.

In precampanie, deputatul PDL Viorel Arion s-a plimbat prin cartierele sarace ale Hunedoarei, promitandu-le oamenilor tot soiul de lucruri. Nu le-a spus insa ca apropiati ai sai au mers in tabere sociale la mare, tocmai in locul copiilor sarmani. In plus, el promite 2020 de locuri de munca in oras, pe care urmeaza sa le infiinteze pana in anul 2020 si spune ca in demersul sau s-a inspirat din programul 'Europa 2020', pe care 'il cunoaste toata lumea' (n. red.: cu siguranta, orice hunedorean are programul afisat in bucatarie, deasupra aragazului!).

Deputatul uita sa precizeze ca in 8 ani cat a fost parlamentar nu s-a remarcat cu nimic serios in legislativul Romaniei, ci doar cu un proiect de lege care incerca sa recunoasca, printre altele, uniunea consensuala intre persoane de acelasi sex. In plus, el a fost in centrul unui scandal privind sustragerea datelor confidentiale ale mii de pensionari hunedoreni de la Casa de Pensii si prin scrisori de felicitare trimise unor persoane decedate.

×
Subiecte în articol: observator