Ministrul Muncii şi al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a discutat, astăzi, cu reprezentanţii Alianţei Bugetarilor, despre situaţia creată de greva din sistemul bugetar. După negocieri, preşedintele FSLI a declarat că protestele vor continua. Premierul Emil Boc a dat asigurări că salariile în sectorul bugetar nu vor fi diminuate prin aplicarea Legii salarizării unice din 2010.
UPDATE. "Am propus în perioada imediat următoare intensificarea dialogului social sectorial. Recunosc existenţa nemulţumirilor în rândul sindicatelor, dar credinţa noastră şi propunerea este că dialogul social real reprezintă singurul mecanism de identificare şi de rezolvare a problemelor", a spus ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, la finalul negocierilor cu sindicatele. Potrivit lui Pogea, orice măsură pe care Guvernul o va lua trebuie să ţină seama şi de economia reală din sectorul privat, care a fost cel mai lovit de criza economică din România.UPDATE. 'Nu s-a rezolvat nimic. Vom stabili următoarele forme de protest, astfel încât să nu mai participăm la un monolog. Vom ajunge chiar la forma extremă de acţiune sindicală, respectiv greva pe termen nelimitat', a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea.
Constantin Ciosu, preşedintele Federaţiei Educaţei Naţionale, a spus că angajaţii din învăţământ sunt nemulţumiţi de actuala grilă şi de faptul că nu s-a negociat ci guvernul şi-a impus punctul de vedere. Profesorii vor participa la mitingul din 7 ocotmbrie, iar dacă negocierile nu vor conduce la rezultatul dorit, ar putea apela şi la forme de protest mai extreme, ca o grevă generală pe o perioadă de timp nederminată.
La rândul său, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a declarat că se aşteaptă ca guvernanţii să dea legi pentru populaţie şi nu pentru FMI, legile ar trebui să fie adecvate realităţilor din ţară, iar membrii SNFP vor participa şi ei la proteste, până când aceste situaţii nu vor fi soluţionate.
Citește pe Antena3.ro