x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia Capitalei: Amenzi de zeci de mii de lei de Halloween în cluburi, pentru nerespectarea măsurilor anti - COVID

Poliţia Capitalei: Amenzi de zeci de mii de lei de Halloween în cluburi, pentru nerespectarea măsurilor anti - COVID

31 Oct 2021   •   14:00
Poliţia Capitalei: Amenzi de zeci de mii de lei de Halloween în cluburi, pentru nerespectarea măsurilor anti - COVID

În ultimele două zile, poliţiştii bucureşteni au aplicat amenzi de zeci de mii de lei în cluburi, în care se aflau sute de persoane, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Poliţiei Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 1,00, la o petrecere de Halloween care se desfăşura într-un club din Sectorul 1, unde se aflau aproximativ 200 de persoane, au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei pentru lipsa declaraţiei şi pentru nepurtarea măştii, iar societatea comercială a fost amendată cu 20.000 de lei pentru desfăşurarea activităţii cu publicul după ora 21.00 şi pentru desfăşurarea activităţii de tip club.

În cadrul altei intervenţii, poliţiştii bucureşteni au sancţionat contravenţional cu suma de 9.000 de lei, cu o zi în urmă, patronul unui club din Sectorul 1, unde se aflau aproximativ 200 de persoane, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează sursa citată.

Poliţiştii au fost sprijiniţi, în acţiune, de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucureşti.

Potrivit aceleiaşi surse, în cursul zilei de sâmbătă au fost verificate cu privire la existenţa certificatului verde şi consiliate 735 de persoane, fiind aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi de peste 105.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite şi două dosare penale pentru uz de fals, după ce doi dintre cei verificaţi au prezentat certificatele altor persoane. 

×