x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția, în acțiune: Aproape 100 de persoane, vaccinate fictiv în Mehedinți

Poliția, în acțiune: Aproape 100 de persoane, vaccinate fictiv în Mehedinți

27 Ian 2022   •   09:00
Poliția, în acțiune: Aproape 100 de persoane, vaccinate fictiv în Mehedinți
Sursa foto: Hepta

Polițiștii fac joi dimineața 56 de percheziții domiciliare în mai multe județe din țară într-un dosar care vizează eliberarea unor certificate false de vaccinare. Un bărbat ar fi intrat în două centre de vaccinare și ar fi modificat datele unor persoane vaccinate cu ale altora nevaccinate.

Potrivit IPJ Mehedinți, perchezițiile domiciliare sunt făcute în județele Mehedinți, Timiș, Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai- iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Acesta ar fi accesat evidența electronică și ar fi modificat datele, în sensul că ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverințe de vaccinare.

În acest caz, polițiștii fac cercetări și față de 95 de persoane, beneficiari ai adeverințelor false de vaccinare și complicii bărbatului, dintre care 4 persoane sunt cercetate sub control judiciar.

55 de persoane urmează să fie duse la audieri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare fictiva