x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politicienii şi ONG-urile, categoriile în care bucureştenii au cea mai puţină încredere

Politicienii şi ONG-urile, categoriile în care bucureştenii au cea mai puţină încredere

de Iulia Barbu    |    18 Ian 2012   •   15:07
Politicienii şi ONG-urile, categoriile în care bucureştenii au cea mai puţină încredere

Azi, la Academia Romana, a fost prezentat studiul "Bucuresti- perspectiva sociologica". Specialisti in arhitectura, profesori-academicieni si reprezentanti ai institutiilor publice au participat la acest eveniment.

Am aflat astfel ca 49% dintre bucuresteni sunt mandri ca locuiesc in Capitala tarii. In schimb, 46% dintre locuitorii Bucurestiului au opinii negative in ceea ce ii priveste, ca si comunitate, 35% au o opinie pozitiva, in timp ce 19% dintre bucuresteni considera ca se aliniaza in profilul romanului de rand.

Durata medie de viata a bucurestenilor a crescut din 1996 (70 de ani) in 2010, la 75 de ani. De altfel, in ciuda poluarii din capitala, durata medie de viata a bucurestenilor s-a mentinut constant peste media nationala.

Interesant este ca bucurestenii au incredere, in primul rand, in arhitecti, specialisti sau profesori. Pe locul doi, ei considera ca, in dezbaterile publice, sunt de incredere asociatiile de proprietari. Pe ultimul loc in privinta increderii in ceea ce priveste bunul mers al Bucurestiului se afla oamenii politici si ONG-urile.

Intrebati despre ce ar trebui sa faca Primaria Bucurestiului pentru imbunatatirea conditiilor de viata, cei chestionati au pus in prim plan: infrastructura, o administratie implicata in viata de zi cu zi si curatenia, parcurile si rezolvarea problemei cainilor fara stapan.

In privinta celor mai urgente probleme cu care se confrunta orasul lor, bucurestenii au considerat ca cea mai mare problema este mizeria, pe locul doi, la capitulul urgente fiind infrastructura, iar pe locul trei cainii fara stapan.

In cadrul studiului, cei chestionati au vorbit si de activitatea primarului Sorin Oprescu.

65% au raspuns ca sunt destul de multumiti, iar 15% au afirmat ca sunt destul de nemultumiti. Prezent la dezbaterea de ieri, Sorin Oprescu, edilul Capitalei a declarat:

"Sunt onorat sa ma aflu alaturi de dumneavoastra, am incredere ca vom putea construi ceva durabil. Bucurestiul trebuie sa-si construiasca constient viitorul".

×