x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condițiile puse de Poliția Sibiu pentru trafic simultan în ambele direcții pe Valea Oltului

Condițiile puse de Poliția Sibiu pentru trafic simultan în ambele direcții pe Valea Oltului

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   21:15
Condițiile puse de Poliția Sibiu pentru trafic simultan în ambele direcții pe Valea Oltului

Limită de viteză de maxim 50 km/oră, interzicerea depășirii și montare de glisieră metalică - sunt doar câteva dintre condițiile puse de polițiștii sibieni, după verificările făcute pe DN 7 - Valea Oltului, unde urmează să se circule simultan, în ambele direcții, la Boița.

În urma verificării din teren a condițiilor de circulație pe DN 7, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu, împreună cu reprezentanții CNAIR și ai firmei care a executat lucrările pe sectorul de drum în lucru de la poziția kilometrică 246+500m la 251+025m, s-a concluzionat că pe acest tronson de drum nu există marcaj longitudinal care să facă vizibilă marginea carosabilului în condiții de vizibilitate redusă, pe timpul nopții și în condiții de ploaie. De asemenea, tronsonul nu este asigurat cu glisieră metalică pentru atenuarea consecințelor evenimentelor rutiere.

Prin urmare, comisia de verificare a stabilit mai multe condiții pentru ca traficul să se poată desfășura simultan în ambele direcții. Astfel, se va institui limită de viteză maximă la 50 km/h; se va interzice depășirea, vor fi montate glisiere metalice și glisiere de protecție pentru capetele de pod. De asemenea, se va ridica nivelului acostamentului, acolo unde diferența față de partea carosabilă este mai mare de 5 cm.

La ora transmiterii știrii, se montează indicatoare privind restricționarea vitezei și interdicția de depășire, urmând ca celelalte lucrări să se desfășoare fără a impune regim de circulație alternativă decât pe perioade foarte scurte de timp, 10 – 15 minute, la intervale mari, potrivit Poliției Sibiu.

Poliția Sibiu reamintește șoferilor obligația respectării semnalizărilor impuse, îndeosebi cu privire la viteza de deplasare și la depășire. Potrivit polițiștilor, la fel de importantă este și menținerea unei distanțe de siguranță între autovehicule pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politie valea oltului trafic