x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţist cu 78.000 de lei în buzunar - prins încercând să cumpere cu bani falşi

Poliţist cu 78.000 de lei în buzunar - prins încercând să cumpere cu bani falşi

de Ionuţ Pîrvulescu    |    26 Noi 2011   •   10:19
Poliţist cu 78.000 de lei în buzunar - prins încercând să cumpere cu bani falşi

UPDATE 14:27 Numele agentului retinut este Constantin Dumitrescu, ne-au declarat surse din Politie

...

UPDATE 13:36 Surse din Parchet ne-au declarat ca politistul se afla in vizorul procurorilor, fiind banuit ca face parte dintr-o mare retea de falsificatori care plasa bani falsi in Slatina, Caracal, Corabia si Bals. Urmeaza sa se stabileasca daca din retea mai fac parte si alti politisti. Anchetatorii asteapta in acest moment sa obtina mandatul de perchezitie

...

Un politist din cadrul IPJ Olt a fost prins in flagrant intr-un magazin de cartier din Bals in timp ce incerca sa cumpere cu bani fasi.

Politistul a intrat in magazin, sambata dimineata, badajat la un ochi si la mana. El a cerut doua sticle de whisky, spunand vinzatoarei ca trebuie sa le dea la doctori. Pentru ca in buticul de la parterul blocului nu exista whisky, politistul a vrut sa cumpere doua cartuse de Kent si doua pachete de cafea. El a dat vanzatoarei doua bancnote de 200 de lei si a cerut restul. Numai ca vanzatoarea, sotie de politist, si-a dat seama imediat ca bancnotele sunt false. Femeia i-a telefonat pe ascuns sotului, tragand apoi de timp.

"I-am spus ca nu am sa-i dau rest si m-am prefacut ca vorbesc cu copilul, sa vina sa-mi aduca bani marunti. Numai ca a venit sotul meu, care este de serviciu, l-a legitimat si l-a bagat imediat in masina de politie", povesteste Iuliana Popa, vanzatoarea din Bals.

Drumul pana in arestul politiei din Bals nu a fost lipsit de peripetii. Politistul falsificator a reusit sa scape pentru putin timp, sarind din masina politiei, chiar in fata sediului.

Subcomisarul Valentin Popa, sotul vanzatoarei, l-a urmarit si l-a prins. Fugarul isi daduse jos bandajele, pentru a nu fi recunoscut.

Identitatea politistului retinut nu a fost dezvaluita inca, dar surse apropiate anchetei au confirmat ca acesta este agent sef in cadrul IPJ Olt - Politia de Proximitate.

In momentul retinerii, agentul avea asupra lui 78.300 de lei, in bancnote de 200 si de 500 lei. Inca nu se stie cate dintre bancnote erau "adevarate".


×