x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politist ucis in misiune

Politist ucis in misiune

10 Dec 2004   •   00:00

20 de tigani imbarcati in trei masini care tocmai se intorceau de la furat au incercat sa scape de politistii aflati pe urmele lor. Unul dintre oamenii legii, Stelian Preda, a fost pur si simplu spulberat de masina unuia dintre suspecti, pierzandu-si viata.

ION ALEXANDRU

LA DATORIE. Agentul Stelian Preda (foto sus) a fost ucis de Adrian Ciocan
Totul a inceput miercuri seara, cand politistii au primit o informatie potrivit careia mai multe persoane au jefuit locuinta unor rromi din Rosiorii de Vede. Singurele indicii pe care le-au avut anchetatorii sunt ca hotii au plecat de la locul faptei intr-o masina inmatriculata in Franta sau Spania.

FILTRE. Joi, Politia Municipiului Rosiorii de Vede a organizat o ampla actiune pentru prinderea suspectilor, fiind montate filtre la toate iesirile din oras, cerand in acest sens si sprijinul agentilor de circulatie. "Astfel, patru politisti din cadrul biroului au inceput la ora 13:10 patrularea pe raza municipiului cu o masina de politie. La aproximativ un kilometru de sediul Politiei, acestia s-au intalnit cu o coloana de trei masini (un BMW cu numarul de inmatriculare TR-55-SOF, celelalte doua, un VW inmatriculat in Franta si un Opel Vectra inmatriculat in Spania). La semnalele acustice si cu bastonul reflectorizant facute de politisti, cele trei masini au oprit. Doi dintre politisti au mers la primele doua masini, iar soferii au prezentat documentele la control. Atunci cand au trebuit sa raspunda intrebarilor adresate de politisti, ocupantii celor trei masini, peste 20 persoane, au coborat si au inceput sa-i agreseze pe agenti", au declarat surse din IGP.

CRIMA. In timpul altercatiei, soferul celei de-a doua masini a urcat la volan, a manevrat masina inainte si inapoi pentru a-si face loc sa iasa, dupa care a demarat in tromba. Moment in care agentul-sef de politie Stelian Preda s-a postat in fata masinii, incercand sa-l opreasca pe fugar. Din nefericire, gestul i-a fost fatal. "Soferul a accelerat, politistul a fost luat pe capota masinii si purtat aproximativ 200 de metri. Vazand ca politistul s-a agatat de automobil si nu cedeaza, soferul a intors masina, ruland aproximativ 50 de metri. Atunci cand o masina civila si masina de politie care plecase in urmarirea suspectului i-au blocat calea, BMW-ul a iesit din carosabil, soferul acestuia a facut o manevra de intoarcere si a franat brusc. Politistul a cazut, lovindu-se cu capul de asfalt. Dupa caderea politistului, soferul a reintrat pe carosabil si a disparut de la locul faptei. Si celelalte persoane au fugit", au mai precizat sursele citate.

ARSENAL. Politistul Stelian Preda a fost transportat de urgenta la spital, cu fractura craniana, insa medicii nu l-au mai putut salva. La cateva ore, s-a descoperit masina condusa de criminal, intr-o curte din Rosiorii de Vede, acoperita cu niste presuri. "In masina am descoperit un adevarat arsenal, ridicand drept probe mai multe bate, bastoane si o teaca de baioneta", mai povestesc politistii. Cuprins de remuscari, soferul care l-a accidentat intentionat pe politist s-a predat joi seara la Politia Municipiului Rosiorii de Vede. Adrian Ciocan, in varsta de 19 ani, si-a recunoscut fapta si a fost retinut.

AVANSARE POST-MORTEM
"Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor isi exprima profunda indignare fata de astfel de acte de maxima gravitate indreptate impotriva personalului MAI aflat la datorie, pentru aplicarea si respectarea legii", se arata intr-un comunicat remis redactiei. Politistul ucis era absolvent al Scolii de Subofiteri de Politie Slatina, promotia 1987, avea 41 de ani, era casatorit si avea un copil minor. El a fost avansat post-mortem, prin ordinul ministrului Marian Saniuta, la gradul de subinspector de politie.

MASINA UCIGASA
Autoturismul BMW a fost blindat cu bate, bastoane si alte corpuri contondente
×
Subiecte în articol: observator masina