x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii au confiscat peste 170 de metri cubi de lemn, în valoare de circa 148.000 lei

Poliţiştii au confiscat peste 170 de metri cubi de lemn, în valoare de circa 148.000 lei

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2024   •   22:30
Poliţiştii au confiscat peste 170 de metri cubi de lemn, în valoare de circa 148.000 lei

Poliţiştii din Sălaj au confiscat peste 170 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 147.870 de lei, la finalul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni în cadrul căreia au verificat şapte societăţi comerciale şi şase transporturi de material lemnos.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj precizează, luni, într-un comunicat de presă, că în perioada 13 - 15 septembrie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au desfăşurat acţiuni, în comunele Ileanda şi Nuşfalău, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

În acest context, la o societate comercială din localitatea Nuşfalău, poliţiştii au constat, în urma comparării stocurilor faptice cu cele scriptice, că operatorul economic nu deţine în depozit 150 de metri cubi de cherestea răşinoase, cantitate înregistrată în aplicaţia SUMAL 2.0.

"Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea contravalorii materialului lemnos lipsă, în cuantum de 133.527 de lei", se arată în comunicatul menţionat.

De asemenea, în urma controlului circulaţiei materialului, poliţiştii din Sălaj au identificat o societatea comercială cu sediul în judeţul Harghita şi una din Suceava că efectuau transport de material lemnos ce depăşea cantitatea consemnată în avizul de însoţire.

În ambele situaţii, cantitatea suplimentară de lemn a fost confiscată, iar firmele au fost amendate cu câte 5.000 de lei.

AGERPRES

×