x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti de frontieră reţinuţi pentru că au sprijinit „Reţeaua Halăş”

Poliţişti de frontieră reţinuţi pentru că au sprijinit „Reţeaua Halăş”

de Violeta Fotache    |    10 Mar 2011   •   14:40

Şase poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş –Severin au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi luare de mită. Cei şase reţinuţi - Tiucă Constantin Marcel, Munteanu Aurelian Alin, Brebu Sorin Savu, Ciocănel Graţian, Ciublea Nicolae Ion şi Creţa Alexandru – vor fi duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.   Potrivit şefului DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, au mai fost reţinuţi şi trei membri ai grupării Halăş.

“În fapt, se reţine că inculpaţii, având atribuţii specifice de pază în zona de frontieră cu Republica Serbia,  s-au folosit de calitatea deţinută pentru a facilita membrilor unei grupări infracţionale organizate introducerea ilegală în România de cantităţi însemnate de  ţigări, fără plata taxelor vamale. În schimbul ajutorului acordat, inculpaţii au primit sume de bani cuprinse între 2000 şi 2500 de euro. Acţiunea desfăşurată astăzi reprezintă o continuare a operaţiunii procurorilor D.I.I.C.O.T., finalizată cu  trimiterea în judecată, la data de 24 ianuarie 2011, a altor şapte inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.”, ne-a comunicat DIICOT. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul SCCO Caraş- Severin, iar suportul informativ al acţiunii a fost asigurat de către SRI. Reţinerea poliţiştilor vine după ce dimineaţă autorităţile au descins la mai multe adrese din Oraviţa şi Naidăş.

Reţeaua de contrabandişti, condusă de Florian Halăş, avea rute speciale de a introduce marfa de contrabandă peste fâşia verde, folosind pentru transport tractoarele sau ATV-urile, schimbând rutele în funcţie de informaţiile primate de la complicii din rândul autorităţilor române. Şapte membri ai reţelei au fost  deja trimişi în judecată.

×